21 Mayıs 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

-Ekonomi değerlendirme toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da yapılıyor. (Saat:15.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, 9 yeni üniversitenin kurulmasına ilişkin yasa teklifleri ile TRT Kanun Tasarısının yarım kalan görüşmelerine devam ediliyor. (Saat:13.00)

-BASIN TOPLANTILARI

-MHP'li Osman Durmuş ve Osman Ertuğrul, Meclis'te içme suyu hakkında basın toplantısı düzenliyor.

-CHP'li Şevket Köse, çiftçilerin sorunlarıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

(Saat:11.00/11.30)

-KOMİSYONLAR TOPLANTILARI

-TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, Kamu Finansmanı Borç Yönetimi Düzenlemesi Hakkında Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat:14.00)

-TBMM İçişleri Komisyonu'nda, İl İdaresi Kanunu, Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanunda Değişiklik ile Nükleer Terörizmin Önlenmesine İlişkin Uluslararası Sözleşme ele alınıyor. (Saat:10.30)

-TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda TÜBİTAK Yasa Tasarısı ele alınıyor. (Saat:10.30)

-TBMM Uyuşturucu ve Uyuşturucu Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Rehberlik Hizmetlerinden uzmanları dinliyor. (Saat:10.30)

-TBMM Tuzla Komisyonu Gemi Sanayicileri Derneği ile Gemi İnşaat Sanayicileri Birliğini dinliyor (Saat:11.00)

-RASİZADE ANKARA'DA

-Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade, çalışma ziyareti için Ankara'da.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rasizade ile Resmi Konut'ta bir araya geliyor ve onuruna çalışma yemeği veriyor.(Saat:12.00/12.30)

-Rasizade, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından da ayrı ayrı kabul edilecek. (Saat:15.00/17.00)

-İLKÖĞRENİTM RPOGRAM VE KİTAP ÇALIŞTAYI

-İlköğretim Programları ve Ders Kitaplarının Değerlendirilmesi Çalıştayı, Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde yapılıyor. Çalıştaya, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katılıyor. (Saat:09.30)

-NORKOTİK'TEN BASIN TOPLANTISI

-Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, yapılan operasyonlar ve sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenleniyor. (Saat:10.00)

-TESEV, KİTAPLARINI TANITACAK

-Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı, ?Zorunlu Göç ile Yüzleşmek: Türkiye'de Yerinden Edilme Sonrası Vatandaşlığın İnşası? ve ?Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Sosyal ve Ekonomik Öncelikler? adlı kitapların getirdiği siyasal önerileri ele alacak. (Saat:11.00)

-YENİ ATM PİNK POİNT'İN TANITIMI

-Türkiye'deki ATM pazarına yeni giren Pink Point'in tanıtımı Hüsnü Özyeğin'in katılımıyla gerçekleştirilecek. (Saat: 10.30)

-CARTE D'OR'UN, 15 YILLIK FAALİYETLERİ ANLATILACAK

-Carte d'Or'un, 15 yıllık faaliyetleri Algida Pazarlama Direktörü Şükrü Dinçer ve Algida Carte d'Or Marka Müdürü Canan Barut'un katılımıyla paylaşılacak. (Saat: 11.00)

-AVİVASA'DAN ?KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ? TOPLANTISI

-AvivaSA Emeklilik ve Hayat, ?Geleceğini Biriktir? tasarruf kampanyası çerçevesinde, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Başkanı Jim Leape katılımıyla ?Küresel İklim Değişikliği? konulu bir toplantı düzenliyor. (Saat:20.30)

-ÇÖMEZ'DEN ŞOK İDDİA: ?AKP'LİLER PAKSÜT'LE GÖRÜŞMEK İSTEDİLER Mİ??

-Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Ali Osman Paksüt'ün dinlendiği iddialarının ortaya çıktığı gün Paksüt'ün yanında bulunduğu iddia edilen eski AKP Milletvekili Turhan Çömez, Paksüt'le olay bittikten sonra tesadüfen karşılaştığını söyledi.

-Paksüt'ü uzun süreden beri tanıdığını ve bundan sonra da görüşeceğini bildiren Çömez şok bir iddia da bulundu. Çömez, ?Benim Anayasa Mahkemesi ile bir davam yok. Peki davalı olan iktidar mensubu kimi siyasiler Sayın Paksüt'le görüşmek istediler mi? İstedilerse görüştüler mi? Görüştülerse bunu neden yaptılar?? diye sordu.

-ÇÖMEZ, BAYKAL İLE LATİN SOLUNU GÖRÜŞTÜ

-Çömez, Baykal'la görüşmesinde Ortadoğu politikaları ve Latin solu üzerine değerlendirmelerde bulunduğunu anlattı. Çömez, Baykal'ın yanı sıra Devlet Bakanları Said Yazıcıoğlu, Kürşad Tüzmen ile Mehmet Aydın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüğünü de açıkladı.

-Hiç kimsenin siyasal adımlarımı belirleme ve tanzim etme gücü olmadığını söyleyen Çömez, ?Kararlarımı bugüne kadar hep kendim verdim ve bundan sonra da kendim vereceğim. Konu ülkem ve ülkemin menfaatleri olduğunda herkesle görüşmelerimi sürdüreceğim? diye konuştu.

-HÜKÜMET RÜZGAR ENERJİSİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ: HİBE KREDİ İSPANYA'DAN

-Halen Türkiye'de, 249,15 MW gücünde 13 adet rüzgar enerjisi santrali bulunurken hükümet de, rüzgar enerjisi potansiyelinin azami ölçüde değerlendirilmesi için harekete geçti. Rüzgar Enerjisi Potansiyelinin Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik çalışmalarına devam edilirken, Enerji Bakanlığı, santral yatırımlarının karşılaştığı sorunlara ilişkin çözüm üretilmesi için hazırlanan ?Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı?nı Başbakanlığa gönderdi.

-Enerji Bakanı Hilmi Güler, Rüzgar Enerjisi Santrallerinin (RES) işletme esaslarını belirlemek amacıyla Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü ile İspanyol uzmanlar arasında bir proje başlatıldığını belirterek ?İspanyol hibe kredisi kapsamında yakın bir zaman içinde projenin başlatılması planlanmaktadır? dedi.

-?ÜÇÜNCÜ YOL? ABD'DE DE TARTIŞILIYOR

-ABD'li düşünce kuruluşu Heritage Foundation'dan Ariel Cohen, Anayasa Mahkemesi'nin bir ?tokmak? değil bir ?lazer neşteri? kullanması gerektiğini savunurken, kapatmaya alternatifler üzerinde durdu.

-Cohen, ?Ceza verip İslamlaşma çabalarını bloke edebilir. Erdoğan ve Gül değil, en kötü şöhretli AKP'li politikacılarından birkaç tanesini yasaklayabilir. Devlet yardımını reddedebilir. Hükümete, ülkenin laik ruhu ve mirasını göz ardı etmemesi uyarısını yapabilir? dedi.

-GÖKÇEK, HAZİNE'YE 3.9 MİLYAR YTL BORCUNU ÖDEMEDİ

-Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine Müsteşarlığı'na olan vadesi geçmiş borçlarının tutarı Nisan sonunda 3 milyar 928.2 milyon YTL'ye ulaştı.

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu borç tutarı ile vadesi geçmiş toplam yerel yönetim alacaklarının yüzde 64'ünden tek başına sorumlu oldu. Belediye'nin henüz vadesi gelmemişlerle birlikte Hazine'ye toplam 4 milyar 374.6 milyon YTL borcu bulunuyor.

-DANIŞTAY'DAN, TÜRBANLI BELEDİYE BAŞKANI İSTEYEN BALAMAN'A YARGILAMA VİZESİ

-Danıştay 1. Dairesi, AKP hakkında Anayasa Mahkemesi'ne açılan kapatma davasında siyasi yasak getirilmesi istenen 71 kişi arasında yer alan Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman hakkında, Kamu İhale Yasası'na aykırı davrandığı gerekçesiyle yargılama vizesi verdi.

-MİLLİ EĞİTİM SON 5 YILDA 184 BİN ÖĞRETMEN ATADI

-Milli Eğitim Bakanlığı, 2003-2008 yılları arasında okullara 184 bin 455 öğretmen atadı. Söz konusu yıllar arasında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında toplam 9 bin 589, İHL Meslek Dersleri Arapça alanında ise toplam 352 kadrolu sözleşmeli öğretmen atandı.

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yargı kararı sonucu, resmi eğitim kurumlarında oluşan öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavı yapılmasına ilişkin 2008 kılavuzunun hazırlandığını, 28 Haziran'da yapılacak sınavda başarılı olanların puan üstünlüğü esasına göre atamalarının yapılacağını bildirdi.

-MEB'DEN 1 MİLYON KİŞİYE AİLE EĞİTİMİ

-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ailenin korunması amacıyla verilen aile eğitim programları ile 554 bin kişiye eğitim verildi. Bakanlık, 2010 yılına kadar 250 bin aileye daha aile eğitimi vermeyi planlıyor. Bakanlık, bu sayede 2010 yılına kadar 1 milyon aileye eğitim vermiş olacak.

-15 MİLYON ÖĞRENCİ YAZ TATİLİNE HAZIRLANIYOR

-Yeni düzenlemelerle başlayan 2007-2008 eğitim-öğretim yılında sona geliniyor. İlk ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 bine yakın öğretmen, 13 Haziran'da 3 ay sürecek yaz tatiline çıkacak.

-İlk ve ortaöğretimde okuyan 4 milyona yakın öğrenci ise 8 Haziran'da yapılacak OKS, 15 Haziran'da yapılacak ÖSS ve 21-22 Haziran'da yapılacak SBS'yi bekliyor.

-TÜRK HALKININ YÜZDE 85'İ "DUMANSIZ HAVA SAHASI"NI DESTEKLİYOR

-Sağlık Bakanlığı'nın anketine göre, Türk Halkı'nın yüzde 85'i işyeri ve kamuya açık alanlar ile alışveriş merkezi gibi kapalı alanlarda, ?sigara içilmemesini? destekliyor. Türk halkının yüzde 91'i ise pasif olarak sigara dumanına maruz kalmanın insan sağlığı açısından ciddi tehlike oluşturduğunu biliyor.

-SAĞLIK BAKANLIĞI UYARIYOR: ?TÜRKİYE'DE SİGARA TÜKETİMİ YÜZDE 80 ARTTI?

-Sağlık Bakanlığı sigara tüketimi konusunda uyardı. Verilere göre, Türkiye'de son 20 yılda sigara tüketimi yüzde 80 oranında artış gösterdi. Bakanlık eğer önlem alınmazsa 2020 yılında Türkiye'de 10 milyon kişinin hayatını sigaraya bağlı nedenlerle kaybedeceğini bildirdi.

-BAKAN GÜNAY'IN VAKIFLAR BİNASINI DEĞİŞTİRME İSTEĞİNE ?ZOR GÖRÜNÜYOR? YORUMU

-Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Aslan Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü binasının camlarla kaplı dış cephesinin değiştirilmesi gerektiği yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

-Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Yıldız, söz konusu binanın, Genel Müdürlük tarafından 1960 yılında ek bina olarak yapıldığı ilk mimari projesinde de dış cephesinin camlarla kaplı olduğunu, bu nedenle de değiştirilmesinin zor olduğunu kaydetti.

-ÇİNİ USTASI SITKI OLÇAR'LA ?VADİDE BİR GECE?

-Dünyaca ünlü Kütahyalı Çini Ustası Sıtkı Olçar, Kütahya Valiliği tarafından da desteklenen Frig Vadisi gezisinin 18'incisini 7-8 Haziran tarihlerinde düzenleyecek.

-Çinilerinde antik desen ve formları uygulayan, 1980'den bu yana da Kütahya çiniciliğine yeni bir boyut kazandıran Sıtkı Usta, memleketi Kütahya'yı çinilerinin dışında yıllardır düzenlediği 2 günlük geziyle de tüm dünyaya tanıtıyor.

-İSTANBUL CAZ FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANACAK

-Garanti Bankası sponsorluğunda 2-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan 15. İstanbul Caz Festivali'nin programı açıklanıyor. (Saat:18.30)

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber