Öğrenci affı isteyenler hükümete seslendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da bir grup, üniversite öğrenci affı çıkarılması için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e bir dosya verdi. Bakanın programına katılan eski öğrenciler, 2005 yılında çıkartılan affın hedefine ulaşmadığını iddia etti.

Üniversitelerle çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen bir grup öğrenci Milli Eğitim Bakanı Çelik'in yolunu kesti. Bakan Çelik'in Başkent Öğretmenevi'ndeki programa katılan af isteyen eski öğrenciler, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra salona geçen Çelik'e seslenerek, "Sayın Bakanım, öğrenci affı ne zaman çıkacak" diye seslendi.

Bakanın programından çıkmasını bekleyen grup, Çelik'in programdan ayrılması sırasında kendisine 'öğrencilerin af nedenleri'nin belirtildiği bir dosya verdi. Bakan Çelik'in dosyayı inceleyeceği sözünü alan eski öğrenciler, Bakan Çelik'in aracının önünde ellerinde birer harf tutarak 'Öğrenci Affı' yazısı oluşturdu.

Üniversitelerden 'yüz kızartıcı suçlar' dışında ilişiği kesilen birçok öğrencinin mağdur durumda olduğunu belirten grup sözcüsü, 2005 yılında çıkartılan öğrenci affının hedefine ulaşmadığını söyledi. Şu anda birçok kişinin askerlik, iş ve eğitim sorunu yaşadığını belirten sözcü, "5 yıl tıp okuyup ilişiği kesilen arkadaşlarımız lise mezunu şeklinde muamele görüyor. Bazı arkadaşlarımızın askerlik problemi var. 4 partiden öğrenci affı için teklif geldi. Sadece iktidardaki AK Parti'den teklif gelmedi" diye konuştu.

Grup, af isteyenler için www.af2008.org.tr adresini açtıklarını ve burada sorunlarını dile getirdiklerini belirtti. Ayrıca, grup, öğrenci affı çıkarılması için Kızılay'da bir imza kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber