Mumcu: Yargı, haklı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nu bildirisiyle ilgili olarak, "Yargı, topyekün yargı kurumlarına yönelen baskı ve eleştirileri bu bildiri ile kınamakta haklıdır" dedi.

Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun bildirisinin "kaygı duydukları olayların gerçekleşmekte olduğunu gösterdiğini" öne sürdü.

Hakimlerin "bildirilerle değil, kararlarıyla konuşacaklarını" belirten Mumcu, şunları kaydetti:

"Kapatma davasıyla ne milli irade hiçe sayılmıştır ne de kapatma kararı ile yargı bağımsızlığı tahakkuk etmiş olacaktır.

Arıza, Anayasa'nın öngördüğü sistemdedir. Sistem bu arızalarıyla bugüne gelirken ses çıkarmayanlar; bu arızalar şimdi başka bir kadronun lehine işlemeye başladı diye paniğe kapılıyorlar.

Oysa bu kısır tartışmalardan çıkışın yolu belli: Özgürlükleri güvence altına alan 'ama'sız 'fakat'sız bir anayasa... Dokunulmazlıkları sınırlandıran, yürütmenin yargı üzerindeki yetkilerini kaldıran ve yargı bağımsızlığını güvence altına alan bir anayasa... Temsilde adaleti getiren, seçmeni, sistemi ve partileri kadro hegemonyasına teslim etmeyen bir Siyasi Partiler Kanunu..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber