Sarıkamışlı şehit uzman çavuş gözyaşlarıyla toprağa verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Nusaybin ilçesinde mayın patlaması sonucu ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Yücel Koç (36) tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Hastanesi'nde (GATA) şehit oldu. Şehit erin cenazesi memleketi Kars'ın Sarıkamış ilçesi Akören köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Nusaybin kırsalında arama ve tarama çalışmaları sırasında bir mağaranın önüne poşet içerisinde konulan uzaktan kumandalı bombanın patlaması sonucu kolu kopan ve başından yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Yücel Koç, yaklaşık 10 gündür tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu. Şehit Uzman Çavuş Yücel Koç için Sarıkamış Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende şehit uzman çavuşun ailesi gözyaşlarına boğulurken, şehidin İbrahim (10), Faruk (7) ve Yiğit (3) isimli 3 oğlu babalarının tabutunun başından ayrılmadı. Şehit Uzman Çavuşun babası Şerafettin Koç, oğlunun şehadetine 'Vatan sağ olsun' derken, "Şehidimizi ve acımızı bağrımıza gömdük. Vatan sağ olsun, 3 oğlum daha var onlar da vatana feda olsun." dedi.

10 yıllık evli olan şehidin eşi Elif Koç'un sözleri ise törene katılanların içini yaktı. Koç şehit eşine hitaben, "Sen üzülme şehidim, oğulların senin bıraktığın yerden devam edecekler. Vatan sağ olsun, PKK kahrolsun." diye konuştu.

Yapılan törenden sonra Şehit Uzman Çavuş Yücel Koç'un naaşı defnedilmek üzere doğup büyüdüğü Akören Köyü Şehitliği'ne götürüldü.

Törene; Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, İlçe Kaymakamı Rahmi Köse, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferit Güler ve Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in yanı sıra, daire amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Bu arada şehit uzman çavuşun Mardin Jandarma'da görevli olduğu, operasyon için Nusaybin'e gittiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber