Üniversiteliler, kavgaların son bulması için rektörlüğe kalem fırlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 15:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde, bir grup öğrenci, geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan ve 7 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavgayı protesto etmek amacıyla rektörlüğe kalem fırlattı.

Üniversitede eğitim gören yaklaşık 300 öğrenci, öğle saatlerinde Yunus Emre Kampüsü içerisindeki Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurdun önünde toplandı. "Çeteler dışarı üniversiteler bizimdir", "Üniversitelerde kavga istemiyoruz" ve "Üniversitelerde, kavgaya, çeteye değil kardeşliğe" şeklinde pankart açıp slogan atan öğrenciler, kampüs içerisindeki rektörlük binası önünü kadar yürüdü.

Öğrencilerin yürüyüşüne öğretim görevlileri ile bazı sendika üyeleri katılarak destek verdi. Öğrenciler, geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan ve 7 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavgayı protesto etmek amacıyla yanlarında getirdikleri kalemleri rektörlük binasına fırlattı.

Grup adına basın açıklaması yapan bir öğrenci, üniversitelerde kavga değil eğitim istediklerini belirterek, "Üniversitelerde kavga değil kardeşlik ve sevgi bağlarının oluşmasını istiyoruz" dedi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen ve 7 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavganın çıktığı yer olan Migros önündeki etkinliklerin yapıldığı alana kadar slogan atarak yürüdü.

Bir süre burada duran grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. Eylem sırasında polis ve üniversite güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber