Belediye Başkanı, bağışlanan arsayı üzerine geçirdi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 23 Mayıs 2008 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Orhanlı Belediye Başkanı, okul yapılması için bağışlanan arsayı kendi üzerine yaptı. Daha sonra hayırsever bir vatandaşa sattı.

Bölgesine gömülen binlerce zehirli varille gündeme gelen CHP'li Belediye Başkanı Cemil Ekşi, yeni bir skandala daha imza attı. İddiaya göre, Mehmet Demir arazisini bittiğinde kendi isminin verilmesi ricasıyla belediyeye okul yapılması için bağışladı.

5 DÖNÜM ARSA, 11 BİN YTL

Ancak başkan 5 dönüm arsayı 11 bin YTL'ye kendi üzerine aldı. Daha sonra Ferda Pulur adlı hayırsever, okul yapmak için belediyeye başvurdu. Başkan da "arazisini" Pulur'a sattı. Olay, Demir ailesinin Milli Eğitim'e başvurmasıyla ortaya çıktı.

***

Resmen vurgun

Orhanlı Belediye Başkanı, okul yapılması için bağışlanan 1.5 milyon dolarlık araziyi önce bedelsiz olarak üzerine aldı. Sonra okul yaptırmak isteyen başka bir hayırsevere sattı.

İstanbul Tuzla'ya bağlı Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi'nin adı, bölgesine gömülen binlerce zehirli varilin ortaya çıkmasının ardından ikinci bir skandala daha karıştı. CHP'li başkanın, şimdi de "bağış arazisi yolsuzluğu" yaptığı konuşuluyor. İddialara göre olay şöyle gelişti. Mehmet Demir, 2005 yılında arazisinin 5 bin 55 metrekarelik kısmında bulunan okul alanını, adının verilmesi koşuluyla Milli Eğitim'e bağışlamak istedi. Ancak, iddiaya göre dönemin Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Akbulut'un kendisini ikna etmesi üzerine, araziyi önce bedelsiz olarak Cemil Ekşi'nin üzerine yaptı. Satış, tapu kayıtlarına 5605 sıra no, 19.8.2005 tarih ve 11 bin YTL gösterilen satış bedeliyle işlendi.

SATIŞ, TAPUDAKİ GİBİ DEĞİL

Bu sırada Ferda Pulur adlı bir hayırsever, Akbulut'a başvurarak okul yaptırmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Akbulut, Pulur'a okul yaptırmak yerine, satın alacağı bir arsayı bağışlayabileceği ve adının Şifa Mahallesi'nde yapımı bitmekte olan başka bir okula verilebileceği önerisinde bulundu. Bunun üzerine Ekşi, daha önce bedelsiz olarak üzerine aldığı arsayı, Pulur'a sattı. Ancak iddiaya göre, satış tapuda gösterilen bedelin çok daha üzerinde gerçekleşti.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM'E DEVRETTİ

Araziyi satın alan Ferda Pulur, burayı protokol ile İlçe Milli Eğitim'e hibe olarak devretti. Hayırseverin adı ise Şifa Mahallesi'nde tamamlanan okula verildi. Hibe edilen bu arazi üzerinde ise Milli Eğitim daha sonra bir okul yaptırdı. Bu skandal olay Demir ailesinin ölen babalarının isminin okula verilmemesini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sormalarıyla ortaya çıktı. Şimdi Müdürlükte arsa, Demir ailesinin değil, Pulurlar'ın bağışı olarak görülüyor.

Hicran AYGÜN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber