SHÇEK, 7 bin çocuğu ailesine kavuşturdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2008 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü tarafından çocukların aile sıcaklığından mahrum kalmaması amacıyla geliştirilen ''Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi''nde şu ana kadar 7 bine yakın çocuğa ulaşıldığı bildirildi.

SHÇEK Genel Müdür Yardımcısı Sefer Koç, SHÇEK'e bağlı kurumları ziyareti için geldiği Mersin'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal hizmetler alanına giren tüm sorunları, aile odaklı çözmeyi hedeflediklerini belirterek, bu yönde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda 2005 yılında yürürlüğe konulan ve yurtlardaki çocukların ailelerinin yanında büyütülmesini esas alan ''Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi''nin geliştirildiği hatırlatan Koç, maddi imkansızlıklar nedeniyle yurtlarda kalan çocukların ailelerine maddi destek verilerek, çocukların ailelerinin yanında yetişmesini sağlayan projenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı.

Projeden yararlanan çocuk sayısının 7 bin civarında olduğunu ifade eden Koç, ''bu projeyle çocukların aile sıcaklığından mahrum kalması önleniyor. Kurumlardaki hizmetler oldukça iyi. Ama bizim hizmetimiz ne kadar iyi olursa olsun, çocuk her zaman bir ailenin özlemini hisseder. Bu açıdan proje çok yararlı oluyor'' dedi.

Projeden yararlanan çocuk sayısını kurumlarındaki çocukların yüzde 60'ını kapsayan 12 bin 500'e çekmeyi hedeflediklerini anlatan Koç, şöyle konuştu:

''Projeden yararlanan çocuklara, kişiliğinin gelişmesinden, bireysel hak ve toplumla kaynaşmasına sayısız faydası sağlıyor. Kurum olarak bakanlığımızla birlikte (Her çocuğun bir ailesi olmalı) düşüncesiyle yola çıktık. Bu kapsamda geliştirilen (Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi'yle ailesi bulunan çocuklara eğitim ve giyim masrafları ile okula giden çocukların cep harçlıkları göz önünde bulundurularak, yaş grubuna göre 325-350 YTL arasında para ödüyoruz.''

Koç, ailesi olmayan çocukların da aile sıcaklığına özlem duymaması için ''koruyucu aile'' projesinin geliştirildiğine dikkati çekerek, bu kapsamda aileleri projeye katılmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber