Rüşvetçi müdirenin 8 kez tayini çıkmış

Haber Giriş : 20 Ekim 2004 06:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nca Kapıkule Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen rüşvet ve suiistimal operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kapıkule Kara Ulaştırma Müdiresi Keriman Kök'ün ilginç bir özelliği ortaya çıktı.

Kök'ün, muhtelif dönemlerde 8 kez tayininin çıktığı ve her seferinde mahkeme kararıyla makamına tekrar oturduğu belirlendi. Yetkililer ayrıca, Kapıkule Kara Ulaştırma Müdürlüğü kadrosunda 2 müdürün görev yaptığını belirtirken, müdürlük kadrosunun tek olduğunu kaydetti.Edirne, İstanbul ve İzmir'de jandarma tarafından eşzamanlı olarak yapılan operasyonlarda aralarında Kapıkule Kara Ulaştırma Müdiresi Keriman Kök'ün de bulunduğu 18 gümrük memuru gözaltına alınmıştı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 18 gümrük memurundan 9'u tutuklanırken, 9 memur da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Kök, şu suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı: Rüşvet ve görevi suiistimal'' operasyonunda, sahte belgelerle gümrük işlemi yapmak, gümrük belgeleri üzerinde silinti-kazıntı yapmak, yasal olmayan yollardan temin edilen ücretsiz TIR geçiş belgesini anlaşmalı olduğu şirketlere maddi menfaat temin etmek amacıyla satarak haksız kazanç sağlamak, memuriyet görevini kötüye kullanmak ve rüşvet almak.

Jandarmanın sekiz tutuklama ile sonuçlanan Kapıkule Operasyonu yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ürünü. Bu çalışma sonrası harekete geçen jandarma, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki Kara Ulaştırma Şube Müdürlüğü'ne yönelik 'rüşvet, haksız kazanç sağlamak' suçlamasıyla operasyon yaptı. Şube Müdiresi Keriman Kök ve şef Selami Avcı ile 8 personel gözaltına alındı. İstanbul ve İzmir'deki 4 nakliye firması yöneticisi ile 7 kişi de yakalanmıştı. Yapılan incelemede çeşitli firmaların taşımacılığını yapan İstanbul'daki bir firmanın, Kara Ulaştırma Şube Müdürlüğü'nde görevli bir memurun hesabına yatırdığı paranın banka kayıtları da ele geçirilmişti. Memurun hesabına her ay 2-5 milyar lira para yatırıldığı tespit edildi. Gözaltına alınan iki kişinin evlerinde de gizlenmiş dövizler bulunmuştu. Diğer iki memurun evinde TIR'lara ait özel geçiş izin belgeleri çıktı. Operasyonda adı geçen bazı memurların, geçen yıl tespit edilen sahte ücretsiz geçiş belgeleri yüzünden soruşturma geçirdikleri ve görevi ihmalden kınama cezası aldıkları ortaya çıkmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber