Verimli ampul dağıtımı okullardan başladı

Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün, İstanbul'da üniversite öğrencilerinin düzenlediği etkinliklere katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, gazetecilerin güncel konularla ilgili sorularını da yanıtladı.

Okullardaki lambaları verimli lambalarla değiştirdiklerini, ilgili projeleri başlattıklarını ve bunu TEDAŞ'ın yapacağını açıklayan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

2 KEBAN KURULUR

?Sadece Küba'da değil bugün bütün Avrupa ülkelerinde, ABD'de enerji verimliliği konusunda çok aktif olarak uygulamalar yapılıyor. Maalesef biz bunları daha yeni yeni kullanıyoruz. Bunu yaparsak hem vatandaşımızın parası cebinde kalacak hem ülkemizin parası ülkemizde kalacak hem çevreyi ısıtmamış, kirletmemiş olacağız. Sadece 100 vatlık lambaları 20 vatlık verimlisiyle değiştirdiğimiz zaman 2 Keban Barajı da yapmış olacağız.?

AYA GİTMEK KADAR ÖNEMLİ

Güler, ayrıca şu anda petrolün fiyatında varil başına 40 dolarlık köpük olduğunu belirterek, ?Bu giderek de artıyor. Bunun sebebi maliyet değil tamamen siyasi çatışmalar. Bunlar belki dünyada sosyal sorunlara sebep olacak? yorumunu yaptı. Petrol fiyatlarıyla ilgili dikkat çekici bir yorum da, bir başka toplantıda Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz'dan geldi. Yavuz, petrolün varilinin 100 doların üzerine çıkmasının, Fransız ihtilali ve insanoğlunun aya ayak basması kadar önemli hadise olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber