Hüseyin Çelik yeni projelerini anlattı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni projelerini ilk kez Yeni Şafak'a anlattı: 3 milyon kişiye okuma yazma öğretilecek. 4 Haziran'da tüm okullar çevre temizliği yapacak. Açıköğretim öğrencilerine bedava kitap verilecek

YAKUP BULUT ANKARA

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Bakan Çelik Yeni Şafak'a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni projelerini de açıkladı. Bunlardan ilki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın önderliğinde yürütülecek. Bakan Çelik ?projenin cazibesi? dediği adını sır gibi saklıyor ve ?6 Haziran'ı bekleyin? diyor.

Gönüllü olan emekli öğretmenlerin de dahil edileceği projede 4 milyon 800 bin okuma yazma bilmeyen vatandaşın 3 milyonuna okuma yazma öğretilmesi hedefleniyor. Projenin sponsoru Halk Bankası olacak. Proje halk eğitim merkezlerinde uygulanacak.

AÇIKÖĞRETİME KİTAP

Bakan Çelik projenin diğer ayağında açık ilköğretimi ve liseyi yaygınlaştırarak özellikle kadınların bu eğitime dahil olmasını sağlayacaklarını söyledi. Çelik açıköğretim lise ve ilköğretimi özendirmek için 935 ilçenin tamamında açıköğretim büroları açtıklarını ve gelecek yıldan itibaren bu eğitimi alanlara ücretsiz ders kitabı dağıtılacağı müjdesini de verdi.

BÜYÜK KIYI TEMİZLİĞİ

?Temiz sular Temiz Türkiye? kampanyasını da anlatan Çelik, 4 Haziran'da ilk ve orta dereceli tüm okullarda ders yapılmayarak öğrenci, öğretmen ve gönüllü velilerle birlikte kıyı temizliği yapılacağını açıkladı. Projenin bugüne kadar çevre duyarlılığı açısından Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülük ettiği en büyük proje olduğunu kaydeden Çelik, bir günde 20 milyon insanın bu amaçla mobilize edileceğini söyledi.

KADEMELİ DEĞİŞİKLİK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın ÖSS'ile ilgili gündeme getirdiği ?İngiliz modeli?ne de değinen Çelik, ?İngiliz modeli örnek olarak verilmiş bir modeldir. Yani ille de bu olacak diye bir şey söz konusu değil. YÖK genel kurulunda da konuşulmuş bir konu değil. O sayın YÖK Başkanı'nın 'mesela..' dediği bir şeydir? dedi. Bakan Çelik, ÖSS'deki olası bir değişikliği, kademeli olarak gerçekleştireceklerini söyledi.

Sağduyu hakim olsun!

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Yargıtay bildirisiyle ilgili de şunları söyledi: 'Yargıyı tuz gibi görüyorum. Tuzun kokmaması lazım. Yargı hakem konumundadır. Yargı bir siyasi partinin karşısında diğer siyasi partinin yanında bir tavır sergiler görüntüsü vermemelidir. Yargı ideolojik bir görüntü vermemelidir. Ümit ederim ki sağduyu ve aklıselim hakim olur. Herkes, her güç kendi kulvarında kendi faaliyetlerini sürdürür, kendi sorumluluklarını yerine getirir. Türkiye'ye yakışan da budur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber