Polislere parmak kırma davası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tahsin ÜLKER/ADANA, (DHA)

ADANA Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde görevli 3 polis hakkında, emniyetteki bir yakınını almaya gelen 30 yaşındaki Uğur Zont'u döverek, parmağını kırdıkları iddiasıyla 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

7 kardeşin en büyüğü olan 14 yaşındaki İ.C., 6 ay önce babası Mahmut C.'nin evi terk etmesi üzerine okulunu bırakıp, ailesinin geçimini sağlamak için annesinin kaynattığı nohudu çerez olarak satarak çalışmaya başladı. Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gece geç saatlere kadar çalışan İ.C.'yi birkaç kez alıp, şubeye götürdü. Anne 42 yaşındaki Gülüzar C., her defasında çocuğunu Valilik izniyle geri aldı.

İ.C., 3 Ocak'ta yine geç saatte nohut satarken görülünce, polislerce Çocuk Şubesi'ne götürüldü. Anne Gülüzar C., eve gelmeyen oğlunu araştırdığında polislerin götürdüğünü öğrenince, damadı Uğur Zont ile birlikte Çocuk Şubesi'ne gitti. İddiaya göre, görevli polisler, aceleyle evden çıkarken nüfuz cüzdanını almayan anneye, kimliğini gösterdiği takdirde çocuğu teslim edebileceklerini bildirdi. Kimlik olmamasına rağmen çocuğu almakta ısrar eden anneyle damadı dışarı çıkarıldı. Polisin kayınvalidesini ve kendisini itiş- kakış çıkarmasına sinirlenen Zont, buna tepki gösterdi. Bu sırada şubedeki polislerden 42 yaşındaki Rüştü Avcı, Zont'a tokat attı, diğer polisler 44 yaşındaki Veyis Kallioğlu ve 37 yaşındaki Halil ile birlikte, kolundan tutup, kıvırarak aracına bindirdi.

Eve gittikten sonra sağ el serçe parmağı şişip, moraran Zont, doktor kontrolünde parmağın kırıldığını öğrendi. Rapor alıp, ertesi gün savcılığa başvuran Zont'un şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, polisler hakkında, ?kasten yaralama' suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası, olay sırasında polislere hakarette bulunduğu iddia edilen Gülüzar C. hakkında ise ?hakaret' suçlamasıyla her polis için ayrı olmak üzere 2'şer yıla kadar hapis cezası istendi. 3 polisle, Gülüzar C., gelecek ay Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

?ELİM KIRILDI İŞSİZ KALDIM'

Elindeki kırık yüzünden işe gidemediği için işten çıkarıldığını söyleyen Uğur Zont, ?5 aydır işsizim. İ.C.'nin yaşı küçük, ama çalışmak zorunda. Daha önce bir süre benimle de çalışmıştı. Polis nohut satarken her gördüğünde onu alıp götürüyor. Benim parmağımı da kırdılar, bu yüzden işimi kaybettim. Şimdi davadan vazgeçmemiz için bizi yıldırmaya çalışıyorlar? dedi.

Küçük yaşta çocuk çalıştırmanın yasak olduğunu bildiğini, ancak eşinin evi terk etmesi üzerine en büyük oğlunun çalışmaya karar verdiğini söyleyen Gülüzar C. ise ?Çocuklarımdan 3'ü de özürlü. Oğlum nohut satıyor, ben karton, şişe toplayıp hurdacılara satıyorum. Ancak böyle geçimimizi sağlıyoruz? diye konuştu.

Kendisi henüz çocuk olmasına rağmen, aileye babalık yaptığını söyleyen İ.C. ise nohut satarak günde 10- 15 YTL kazandığını, ailesinin kendisine ihtiyacı olduğu için kendisinin çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber