Patronlar, teşvikten yararlanmak için 30 yaşından büyük işçileri atacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Mayıs 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Sosyal Güvenlik Yasası'ndan kurtulmak isteyenler bebeklerini bile SSK'lı yaptırdı. Yeni İstihdam Yasası da 30 yaşından büyük çalışanları işsiz bırakmaya başladı...

İSTİHDAMI teşvik için çıkarılan yasa, yeni işsizler yaratacak. Hükümet, gençlerin ve kadınların daha kolay iş bulması için 18-29 yaş arası çalışanların SSK primlerini 5 yıl boyunca devletin üstlenmesini kararlaştırdı. Ama uyanık işverenler, bunu fırsata çevirdi.

İŞSİZLERİN YAŞI DEĞİŞECEK

1 TEMMUZ'da yürürlüğe girecek uygulama öncesi 30 yaşından büyük yüzlerce işçi kovulup gençler işe alındı. Böylece işletmeler hem prim maliyetinden kurtuldu hem de gençlere asgari ücret ödeyip maaş maliyetlerini de azalttı. Bir taşla iki kuş vurdu.

KOVULANLAR AKP'YE KOŞTU

İŞTEN atılanlar AKP'ye şikayet yağdırdı. Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi sıkıntıyı doğruladı: Mevcut işçisine ilave olarak genç ya da kadın işçi alanlar teşvikten yararlanacak. 1 yıl geriye dönük inceleme yapılacak.

?İstihdam paketi 30 yaşından büyükleri işsiz bırakır' demiştik...

18-29 yaş arasında genç işçi işe alanların primlerini 5 yıl boyunca devlet ödeyecek.Kimi işverenler, bazı çalışanlarını işten atarak, genç işçi almayı planladı

Kamuoyunda ?İstihdam Paketi? olarak bilinen yasa, işsizliği azaltmak üzere işverene kimi teşvikler getirdi. Buna göre, kadın işçi ile 18-29 yaş arasındaki gençlerin SSK primleri 5 yıl boyunca İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Kadınlar ve gençlerin, işverene ait sigorta priminin birinci yıl için yüzde 100'ü, ikinci yıl için yüzde 80'i, üçüncü yıl için yüzde 60'ı, dördüncü yıl için yüzde 40'ı, beşinci yıl için yüzde 20'si devlet tarafından ödenecek.

GECİKME İÇİN ZAM

Ancak yasada, işverenin bu teşvikten yararlanabilmesi, ?mevcut istihdama ek yeni istihdam yaratılması? ilkesine dayandırıldı. Bu sistemin denetim mekanizmasını sağlamak için de ?prim bildirgesinde? bulunma zorunluluğu getirildi. Buna göre, kadınlar ile 18-29 yaş arasındaki gençlerin priminin İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanabilmesi için, ?sigortalıların aylık prim ve hizmet belgelerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na verilmesi ve sigortalıların tamamına ait sigorta primlerinin sigortalı hissesine isabet eden tutarı ile İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanmayan işveren hissesine ait tutarın ödenmiş olması? gerekecek. Yine yasaya göre, işveren tarafından ödenmesi gereken primlerin geç ödenmesi halinde, bu gecikme zammı işverenden tahsil edilecek.

İSTİSMARA İZİN YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yasanın mevcut çalışanların işten çıkarılmasına yol açmaması için ikili denetim sistemi öngördüklerini söyledi. Çelik ?Bir işveren, bir işçiyi 18-29 yaş teşvikinden yararlandırmak isterse, o işçinin yasanın çıktığı tarihten geriye dönük 6 aylık sigortası olup olmadığına bakacağız? dedi.

?Denetim yapacağız'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli de prim bildirgelerinden takip yapılacağına işaret ederek, ?Kanuna karşı hile yapanlar, bundan zarar görür, yasanın amacı ek istihdam sağlamak, işsizliği azaltmaktır. Aksi halde biz bu yasayı niye çıkaralım? dedi. İşverenin ek istihdam sağlayıp sağlamadığı yönünde denetim yapılacağını kaydeden Gedikli, ?E-bildirgeler ve ticaret odaları kanalıyla takip yapılacaktır? diye konuştu. Kimi işverenlerin de mevcut firmasını kapatıp, elemanlarını çıkarabileceğini, kuracağı yeni şirket üzerinden 18-29 yaş teşvikinden yararlanabileceğini söyleyen Gedikli, ?Bunun takibi biraz daha zordur ama ticaret odası üzerinden bunu da anlarız? dedi.

AKP'den uyarı geldi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AKŞAM'a yaptığı açıklamada, bu gelişmeyi doğruladı. Tanrıverdi, sorunun yasanın yanlış yorumlanmasından kaynaklandığını söyledi. Prim desteğinden yararlanmak isteyen işverenin ek istihdam sağlaması gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi ?Yani mevcut işçisine ek olarak 18-29 yaş arası genç ile kadın işçi alırsa bu teşvikten yararlanacak. İşçisini çıkarıp, 18-29 yaş arası işçi alana bu destekten yararlanma şansı yok? uyarısını yaptı. Ancak yasa yürürlüğe girmeden bu adımı atanlar açısından durum belirsizlik yarattı.

Ebru TOKTAR/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber