Doktor seçme uygulaması Bursa'da başladı

Haber Giriş : 20 Ekim 2004 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde vatandaşların muayene olacağı doktoru seçme uygulaması, Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde başladı.

Devletin sağlık hizmetlerinde önemli bir gelişme olarak değerlendiren uygulama, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda önümüzdeki günlerde değişik şehirlerdeki 6 hastanede gerekli fiziki düzenlemeler yapılarak başlayacak.

Güney Marmara'da kanser hastalarının tedavisinde bölge hastanesi olarak hizmet veren Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, poliklinikte olmayan uzman doktorların, gün içinde hastalarını kabul edebilmeleri için ayrı ayrı ofisler oluşturdu. Hekimlerin çalışma listeleri hastaların görebileceği şekilde, birçok noktada duyuruluyor. Poliklinik dışındaki özel odalarda da odayı kullanan hekimin adı soyadı ve branşı yazılıyor. Poliklinik hizmetlerinin sunulduğu yerlerde hastaları bilgilendirmek, yönlendirmek ve uzman hekimlerin hastalarla ilgili sekreteryasını yürütmek üzere yeteri kadar tıbbi sekreter ile danışma ve rehberlik hizmetleri için sağlık personeli de görevlendirildi. Sekretaryada görevli personele halkla ilişkiler konusunda özel eğitimler verildi. Kıyafetleri farkedilecek hale getirildi. Polikliniklerin bulunduğu alanlarda hastaların rahatlıkla oturmaları, dinlenmeleri ve oturarak sıralarını beklemelerini sağlamak üzere uygun ortamlar sağlandı.

Başhekim Doç. Dr. Sedat Demir, Türkiye'de hastalarını otelde ağırlayan ilk hastane olma ünvanına sahip olduklarına dikkat çekerek, "Sağlık Bakanlığımız hastalarımızın Hekim Seçme Özgürlüğünü artık ön plana çıkartıyor. Müşteri ve hasta memnuniyetini ön planda tutan bir anlayışla modern bir hizmet vermek için hekim seçme uygulamasına da ilk olarak biz geçiyoruz. Artık bütün hastalarımız, tedavi olacakları branştaki doktorların çalışma programlarını görebilecekler. Poliklinikte görevli değilseler, özel odalarında onlarla görüşebilecek, muayenelerini olabileceklerdir. Doktorlarımızın hangi gün nerede olacakları düzenli olarak hastaların rahat görebilecekleri yerlerde bulunacak. Yoğunluğa rağmen, uzman doktor ve sekretaryada görev yapan arkadaşların gayretleri ile bu uygulamada başarılı olacağız. Artık vatandaş, tedavisini kendisini daha rahat hissettiği doktorlarla sürdürecekler" dedi.

Uygulamadan vatandaşlar da son derece mutlu olurken, zamanla doktor başına düşen hasta sayısının azalması ile daha verimli bir tedavi ortamının oluşacağını belirttiler. Bu arada, Sağlık Bakanlığı'nın performans değerlendirmesi uygulaması da, doktorların daha fazla hasta çekebilmek için titiz çalışmaya sevk ettiği, iki uygulamanın birbirini tamamladığı kaydedildi

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber