Öğrenci affında uzlaşma umudu

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP ve CHP komisyon için anlaştı Af, 17 Aralık'tan önce yasalaşacak. BAŞBAKAN Erdoğan'ın onayını alan AKP Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nun hazırladığı tasarı, 1980-81 öğretim yılından bu yana üniversiteyle ilişiği kesilen öğrencileri kapsayacak. Türbanlılar da yararlanacak

MECLİS'E öğrenci affı için umut ışığı doğdu. AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını alarak, öğrenci affı için yasa teklifi hazırladı. AKP Meclis Grubu'na sunulan teklif yasalaşırsa, 1980-81 öğretim yılından bu yana üniversitelerle ilişiği kesilen öğrenciler okullarına geri dönebilecek. Aftan türban taktığı için üniversiteden uzaklaştırılan öğrenciler de yararlanabilecek.

Başbakan Erdoğan, kurmaylarına af konusunda ?CHP ile uzlaşarak getirin? talimatı vererek, topu CHP'ye atmıştı. CHP'lilerden, ?AKP'liler getirsin, biz getirmeyiz? sözlerinin ardından af ortada kalmıştı. Ancak, Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nda yer alan AKP ve CHP'li milletvekilleri af için bir komisyon oluşturması konusunda anlaştı. Buna göre AKP ve CHP'li üyeler, öğrenci affı konusunda ortak bir çalışma yapacak.

Af 17 Aralık'tan önce

17 Aralık'tan önce affı çıkaracaklarını vurgulayan Aydınlıoğlu, teklifini gruba vermeden önce Başbakan'dan onay aldı. Teklifi hazırlamadan önce YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile de görüşen. Aydınlıoğlu, Teziç'e affı insani nedenlerle gündeme getirdiklerini, kesinlikle türban affı olmadığını söyledi. Türbanlı öğrenciye af gelse de öğrenci başını açarak sınava girecek.

Öğrenciler, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından başlayacak bir aylık süre içerisinde müracaat edebilecek. Geri dönen öğrencilere iki sınav ve iki bütünleme hakkı tanınacak. Teklif, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de kapsıyor. Askerde olanlara da hak tanınacak. Buna göre askerliğini bitirenler bir ay içerisinde aftan yararlanmak için başvurabilecek.

Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber