Yaralıyı sedyeden düşüren görevlilere soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 14:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)

ZONGULDAK'ta bıçaklanarak ağır yaralanan Volkan Güdül'ü, ambulansa götürmek isterken sedyeden düşüren sağlık personeli hakkında soruşturma başlatıldı.

Gazipaşa Caddesi'nde yürüyen Volkan Güdül'ün arkasından yaklaşan Kenan Köroğlu, üzerindeki ekmek bıçağı ile Güdül'ü karnından bıçaklayarak kaçtı. Eli ile yarasını tutup yaklaşık 50 metre yürüyerek, annesinin çalıştığı İş Bankası Şubesi'ne giden Volkan Güdül yere yığıldı. Bir süre bankada ambulansın gelmesini bekleyen yaralıya ilk müdahaleyi çavredekiler yaparak kanını durdurmaya çalıştı. Çağrılması üzerine gelen 112 Acil Servis ekibi, Güdül'e ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sedye ile ambulansa götürmek istedi. Yaralı Volkan Güdül, panik içinde bankadan çıkarıldığı sırada sedyeden düşürüldü. Çevredekiler ve polisler tarafından yeniden sedyeye konulan Güdül, Atatürk Devlet Hastanesi'de tedavi altına alındı.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner, yaralıyı sedyeden düşüren 3 sağlık görevlisi hakkında soruşturma açtıklarını belirterek, ?Yaralı olay yerinde çok ciddi kan kaybetmiş. Arkadaşlar olay yerine ulaştığında hastanın şokta olduğunu ve nabzının çok düşük olduğunu görmüş. Bu yüzden acil olarak hastaneye kaldırmak istemişler. Orada biraz daha vakit kaybedilse hasta kan kaybından ölebilirdi. Hızla sedyeye konulup ambulansa götürülürken, sedyenin tekerliği kaldırımdaki Telekom'a ait kapağa takılmış ve hasta yere düşmüş. Kafası herhangi bir yere gelmemiş. Olayla ilgili soruşturma başlattık. Soruşturma sonucuna göre gerekli işlem yapılacak? dedi.

Bıçağın, hastanın bacağına giden atar damarı kestiğini, bu nedenle durumunun kritik olduğunu belirten Dr. Güner, yaralı Volkan Güdül'ün yoğun bakımda tutulduğunu ekledi.


Zonguldak'ta bıçakla ağır yaralanan bir genç, ambulansa taşınırken sedyeden düşürüldü.

Yine bir sağlık skandalı... Zonguldak'ta bıçakla ağır yaralanan bir genç, ambulansa taşınırken sedyeden düşürüldü. Burhan Köroğlu isimli genç, daha önce kardeşini bıçakladığı iddia edilen 20 yaşındaki Volkan Güdük'ü sokak ortasında bıçakladı.

Karnına ve göğsüne aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Güdük, ambulansa taşınırken sedyeden düşürüldü. Panik ortamında karga tulumba yeniden sedyeye konulan genç, hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber