TRT'de işe alınanların sadece %11'i sınavla alınmış

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'de Yener dönemi inceleniyor

Cumhurbaşkanı Sezer'in talimatıyla TRT'yi mercek altına alan müfettişler, Yücel Yener döneminde torpillilerin işe alındığını belirledi. O dönem işe alınan 2 bin 260 kişiden sadece yüzde 11'inin sınava girdiği belgelendi...

GELİRLERİ azalan, kasım ayında personel maaşlarını ödeyememe durumuyla karşı karşıya olan ve bu yüzden Başbakanlık'tan 100 trilyon lira isteyen TRT'nin içinde bulunduğu durum Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu raporlarına da yansıdı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in talimatı ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) TRT'de yaptığı inceleme sonucu 07.01.2004 tarihli raporundan çarpıcı örnekler:

2000-2002 tarihleri arasında kuruma alınan 2260 kişinin sadece yüzde 11'i TRT'ye sınavla girmiştir. Kişiye özel sınav yöntemi ile diğer kuruluşlardaki üst düzey yöneticilerin, bazı siyasetçilerin TRT'den sorumlu devlet bakanlarının, kurumu denetlemekle görevli olan bazı denetim elemanı yakınlarının işe alındığı belirlenmiştir.

Personelin işe devamı konusunda ayrıcalıklı uygulamalar yapıldığı, bazılarının işe gelmedikleri , hatta kurum kartı bile almadıkları, 75 iş gününde en devamsız 17 personelin işe geldiği gün sayısı 4-40 gün arasında değişmektedir.

Kurumdan emekli olan bazı kişiler hizmetlerine gerçekten gereksinim olmadığı halde kısa süre sonra yeniden işe alınmıştır.

Temsil ağırlama uygulaması kötüye kullanılmış, harcamaların büyük kısmı Başbakanlık tasarruf genelgelerine aykırı yapılmıştır. Başbakanlık genelgelerine aykırı olarak çok sayıda kişiye cep telefonu verilmiş . 2002 yılında 371 milyar lira cep telefonu ücreti ödenmiştir.

Kurumun yeniden yapılandırılması ile ilgili yabancı firmalara 8 milyon 170 bin dolar (5 trilyon 500 milyar) ödeme yapılmış, buna karşın kurumda yapılan iyileştirme, maliyet muhasebesi sistemi ile yönetim bilgi sisteminin uygulamaya konulması ve yeni logosundan ibarettir.

İstanbul Televizyonu tarafından üretilen yapımlarda prodüktör ve yardımcı prodüktörler yerine yapım ve yayın elemanlarının görev aldıkları, bazı prodüktörlerin yıllardır program üretmedikleri anlaşılmıştır.

Yeni daire başkanlıkları oluşturulmuş, aynı görev paylaştırılmış, iş ve görevler iç içe girmiştir. Şube müdürlüğü şeklinde örgütlenebilecek birimler daire başkanlığı şeklinde örgütlenmiştir

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber