'Yetkilendirilmiş' Gümrük Müşavirleri geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"YETKİLENDİRİLMİŞ" GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ GELİYOR

-Gümrük Müsteşarlığı, Ocak ayında çerçevesini çizdiği "Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği"ne ilişkin esaslar ile söz konusu müşavirlerin çalışma yöntem ve biçimini yeni bir tebliğle düzenledi.

Gümrük işlemlerinde tespit ve diğer konularda özel yetkilerle donatılan ?Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirleri?nin çalışma esasları belirlendi.

Gümrük Müsteşarlığı, Ocak ayında yayımladığı Gümrük Genel Tebliği ile çerçevesini çizdiği Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliğine ilişkin konular ile söz konusu müşavirlerin çalışma usul ve esaslarını yeni bir tebliğle düzenledi. Müsteşarlığın Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirlerine ilişkin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği, 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girecek.

-YETKİ BELGESİ BAŞVURULARI

Yetkili gümrük müşavirliği faaliyeti olarak tespit işlemleri için yetki belgesi başvuruları Müsteşarlığa yazılı olarak yapılacak. Başvurular genel evrak kaydına alınmasının ardından gen geç 15 iş günü içinde incelenerek sonuçlandırılacak.

Gerekli koşulları sağladığı anlaşılan gümrük müşavirleri adına Müsteşarlık tarafından yetki belgesi düzenlenecek. Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirine gerçekleştireceği tespit işlemlerinde kullanmak üzere; tüzel kişi ortağı olarak faaliyet gösterecekse T ile başlayan, bağımsız olarak faaliyette bulunacaksa B ile başlayan, bir harf ve sıra numarasından oluşan müteselsil bir yetki numarası ve yetki numarasını içeren kaşe verilecek.

Yetkili gümrük müşaviri olmak amacıyla yetki belgesi almak için başvuranlar, başvuru tarihinden önce, dolaylı temsil yoluyla gümrük müşavirliği hizmeti veren bir şirketin ortağı ise ortaklıktan ayrıldığını gösteren Ticaret Sicil Gazetesi nüshasını sunmakla yükümlü olacak.

Yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği için aranan koşullardan herhangi birinin ortadan kalktığının anlaşılması durumunda yetki belgesi geri alınacak.

Yanlış veya eksik bilgilere ya da sahte belgelere dayanılarak verildiği anlaşılan yetki belgesi Müsteşarlıkça iptal edilecek.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber