Sivil memur sahte rapor başına 1000 YTL aldığını itiraf etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

?Sahte rapor düzenledim'

1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca bazı kişilere menfaat karşılığı, askere elverişsiz oldukları yönünde sahte rapor verildiği iddialarının ardından açılan ve sekizi tutuklu toplam 133 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında tutuklu sivil memur U.T., düzenlediği her bir sahte rapordan 400 ile 1000 YTL aldığını itiraf etti.

Selimiye Kışlası'ndaki 1. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde dün görülen ilk duruşmaya tutuklu sanıklar sivil memurlar H.D. ile U.T., Personel Başçavuş S.G., Sağlık Kıdemli Başçavuş E.Ç., Tabip Yarbay M.B.E., Tabip Yarbay H.T., emekli Personel Kıdemli Binbaşı Ş.A. ve emekli Binbaşı A.S.D. katıldı.

Maddi sıkıntı çektiğini anlatan U.T., bu nedenle sahte rapor düzenleme olayına karıştığını ve her bir rapordan 400 ile 1000 YTL aldığını anlattı. Askeri hastanede 8 yıl önce kat görevlisi olarak çalıştığını belirten U.T., 2004'te Ortopedi Kliniği?nde veri görevi yaptığını, ancak bir kısım görevleri de kendisinin yerine getirdiğini öne sürdü.

U.T., personeller H.D. ve E.Ç.'nin, herhangi bir rahatsızlığı olmayan bir hastanın raporunu doktorlara imzalatma konusunda kendisine yaptığı teklifi kabul ettiğini, sonra başka tekliflerin de geldiğini söyledi.

Doktorların şifresiyle

U.T., bu kişilerin elemanlarına hava değişimi raporu hazırladığını ve doktorların şifresini kullanarak hiçbir rahatsızlığı olmayan asker ve yükümlülere sahte rapor düzenlediklerini belirtti. Sahte raporları bizzat doktorların imzaladığını ancak bir iki doktor dışında dikkat eden olmadığını öne sürdü.

U.T. binbaşı A.S.D.'nin sahte rapor işini bildiğini, kendisinin de böyle bir talebi olduğunu da iddia ederek, ?Ben de mecburen 'evet' dedim. Bu işlemim Ekim 2006'ya kadar devam etmiştir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber