30 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP MKYK TOPLANIYOR

-AKP MKYK toplantısı, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor. (Saat:14.00)

-AKP KAMPI YARIN BAŞLIYOR

-AKP'nin geleneksel hale getirdiği ve 6 ayda bir yapılan ?İstişare ve Değerlendirme Toplantısı? yarın Kızılcahamam'da başlayacak.

-Kampın öncesinde AKP Genel Merkezi'nde yapılan MKYK toplantısına başkanlık edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle kahvaltı yapacak ve tüm milletvekillerinin görüşünü bir kez daha alacak.

-Partinin izleyeceği yol haritasının belirlenmesinin beklendiği Kızılcahamam kampında milletvekilleri Başbakan Erdoğan, "daima yanındayız" mesajını verecek.

-TELEKULAK GERGİNLİĞİ SÜRÜYOR

-CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın odasının dinlendiği iddiasıyla gündeme gelen ?telekulak? tartışmaları sürüyor. AKP ile CHP arasında en sert gerilimin yaşandığı ?telekulak? iddiasına ilişkin AKP'nin verdiği Meclis araştırma önergesine karşı CHP'nin tutumunu belirliyor. CHP'nin araştırma komisyonlarından sonuç alınamayacağı görüşünü taşımakla birlikte, önergeyi desteklemesi bekleniyor. CHP'nin de araştırma önergesine karşı Başbakan Erdoğan veya İçişleri Bakanı Atalay hakkında gensoru önergesi vermeye hazırlanıyor.

-Ankara'da gerilimin yanı sıra geniş yankı uyandıran ?telekulak? iddialarına ilişkin siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin tepkileri de sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Meclis'te düzenleyeceği basın toplantısında, telekulak iddialarını değerlendirecek. Öte yandan, VERSO Siyasal Araştırmalar Merkezi Başkanı Erhan Göksel de, Swiss Otel'de ?dinleme olayına? ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00/11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL TOBB GENEL KURULU'NDA

-TOBB'un 63. Genel Kurulu, iki gün sürecek çalışmalarına başlıyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni'ne katılıyor. (Saat:11.00)

-2008 İLLERARASI ÖĞRETMEN ATAMASI

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2008 Yılı Öğretmenlerin İller Arası ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Ataması'nın Başöğretmen Salonu'ndaki törenine katılıyor. (Saat:14.00)

-Bakan Çelik ayrıca, Başkent Öğretmenevi'nde yapılacak ?Bu Benim Eserim Yarışması? ödül törenine ve Tevfik İleri Toplantı Salonu'ndaki MEB ile İstanbul Deniz Ticaret Odası Arasında Eğitimde İşbirliği Protokol imza törenine katılıyor. (Saat:10.00/14.30)

-DANIŞTAY BAŞKANI BİRDEN ANITKABİR'DE

-Danıştay Başkanlığı'na seçilen Mustafa Birden, Anıtkabir'i ziyaret ederek Ulu Önder Atatürk'ün mozolesine çelenk koyuyor ve Şeref Defteri'ni imzalıyor. (Saat:11.00)

-ODTÜ'DEN KANADOĞLU'NA ÖDÜL

-ODTÜ'nün 52. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'na üstün hizmet ödülü veriliyor. (Saat:11.00)

-NİSAN AYI İHRACAT VE İTHALATI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Nisan ayı ve yılın ilk dört aylık dönemindeki dış ticaret gerçekleşmelerini açıklıyor. (Saat:17.00)

-DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ VE MÜTEAHHİTLER, FİYAT FARKI KARARNAMESİ İLE İHALE YASASI DEĞİŞİKİLİĞİNE İLİŞKİN GÖRÜŞ AÇIKLAYACAK

-Türkiye Müteahhitlik Meclisi, Türkiye İnşaat Yapımcıları Meclisi, Türkiye Demir ve Demir Dışı Metaller Meclisi ve Türkiye Çimento ve Çimento Ürünleri Başkanlık Divanı ile ilgili kamu sektörü temsilcileri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında bir araya gelerek, Fiyat Farkı Kararnamesi ve Kamu İhale Yasası Değişikliği'ne ilişkin basın toplantısı yapıyor.(Saat:10.00)

-DİYANET'TEN BASIN TOPLANTISI

-Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İl Müftüleri Sonuç Bildirgesi ve gündemdeki konular ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.30)

-ANKARA EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA

-Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği'nde basın açıklaması yapılıyor. (Saat:10.00)

-TÜRKSAT 3A FIRLATILIYOR

-İletişimde kapsama alanını genişletecek olan ve bilgi ve ses iletimin daha hızlı olmasını sağlayacak olan Türksat 3A uydusu Fransız Guyanası'nda fırlatılıyor. (Saat:00.52)

-AKP'NİN ALEVİ AÇILIMI RAFA KALDIRILDI

-AKP'nin 22 Temmuz seçimlerinin ardından başlattığı ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Alevi açılımı sadece lafta kaldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muharrem iftarına katılmasının dışında hiçbir açılım yapılmazken AKP'nin Alevi kökenli milletvekili İbrahim Yiğit bunu kapatma davasına bağladı.

-Yiğit, kapatma davasının ardından Alevi açılımının da içinde olduğu bir demokratikleşme paketinin gündeme geleceğini söyledi. Yiğit, CHP'yi Alevi sorununun çözümünde demagojik söylemler dışında birşey yapmamakla suçlayarak, "Alevi açılımını yaparsa yine Ak Parti yapacak" dedi.

-BAYKAL GÜNEYDOĞU ÇIKARMASINA HAZIRLANIYOR

-CHP'de Deniz Baykal'ın yeniden genel başkanlığa seçildiği 32'nci Olağan Kurultay'ın ardından Doğu ve Güneydoğu'ya verilen sıcak mesajlar ilk olarak, ?tarım ve çiftçi? kurultayıyla hayata geçiriliyor. Kurultayın ardından yurt gezilerine ağırlık veren CHP Lideri Baykal, 4-5 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa ve Diyarbakır'da olacak. Baykal, partisince düzenlenecek ?tarım ve çiftçi? kurultayının ardından Diyarbakır'da, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek.

-CHP yönetimi, 22 Temmuz seçimlerinde MHP'nin de gerisine düşerek yüzde 2 oy aldığı Diyarbakır'da ilk kez bir MYK toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantının yanı sıra CHP Lideri Baykal ve parti yöneticileri Diyarbakır'da çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcisi ile de bir araya gelecek. Geçtiğimiz aylarda Ankara'ya gelen ve Başbakan Erdoğan başta olmak üzere siyasi partilerle görüşen sivil toplum örgütleri, Baykal'a bir kez daha "Kürt sorununun çözümüne müdahil ol? mesajı verecek.

-IMF YÖNETİMİNDE ÜYE ÜLKE BAKANLARI DA ETKİN OLACAK

-IMF Bağımsız Değerlendirme Bürosu, kurumun en önemli organları olan ?Uluslar arası Para ve Finans Komitesi-IMFC? ve ?İcra Kurulu? dahil yönetim organlarında yeniden yapılanma istedi.

-Konuya ilişkin raporda, IMF yönetiminin en güçlü yanı ?etkililik? şeklinde tanımlanırken, kurumda ?sorumluluk? ve ?söz hakkı? alanlarında ise zayıflık görüldüğü kaydedildi, ?Şayet bu zayıflıklar, üzerlerine gidilmeden bırakılırsa, zaman içinde ?etkililiğe' zarar verir? denildi.

-Bağımsız Değerlendirme Bürosu Başkanı Tom Bernes: ?Bize göre, IMF'ye bugüne değin hizmet etmiş kimi yapı ve uygulamaların modası geçti. Çünkü hem IMF, hem de çalıştığı çevre değişti. 60 yılda birçok şeyin değiştiği açık.?

-PARA RAZINDA 1.2 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 9-16 Mayıs haftasında 1 milyar 205 milyon YTL artarak 402 milyar 463.7 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 32.3 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-?BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ KENELER VİRÜS TAŞIMIYOR?

-Ankara Numune Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Şefi Doç. Dr. Hürrem Bodur, virüs taşıyan kenelerin büyük şehirlere inmesi gibi bir durumun olmadığını söyleyerek, ?İstanbul, Ankara gibi şehirlerdeki park ve mesire yerlerinden gelen kene tutunma vakaları hastalık açısından risk taşımamaktadır? dedi.

-ÖĞRETMENLERİN 375 BİNİ SENDİKALI

-MEB'e bağlı 42 bin 524 okul ve kurum bünyesinde çalışan 688 bin 295 öğretmenin, 374 bin 605'i sendikalı. Sendikalı öğretmenlerin 350'bini ise 3 sendikada bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber