BES'den MEB'e 'hababam sınıfı' benzetmesi

Haber Giriş : 31 Mayıs 2008 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, milli bayram kutlamalarına katılan ve ayda 4 defadan fazla sevk alan öğretmenlere ek ders ücreti verilmemesine ilişkin düzenlemeye tepki gösterdi. Avcı, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in öğretmenlerin haklarını gasp ettiğini savundu.

-Avcı, MEB'de işe yarar bir değişim yapılmadığını savunarak MEB'e ?hababam sınıfı? benzetmesinde bulundu.

- Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, milli bayram kutlamalarına katılan ve ayda 4 defadan fazla sevk alan öğretmenlere ek ders ücreti verilmemesine ilişkin düzenlemeye tepki gösterdi. Avcı, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in öğretmenlerin haklarını gasp ettiğini savundu.

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in öğretmenlerin kazanılmış haklarını gasp etmekte sınır tanımadığını belirterek, yeni düzenlemeyle eğitimcilerin ek ders ücretlerini gasp ettiğini iddia etti. Milli Eğitim Bakanı Çelik'in pembe tablolar çizmeye ve yerine getirilmeyen vaatlerde bulunmaya devam ettiğini söyleyen Avcı, öğretmenlerin açıklık sınırında yaşamak zorunda olduğunu savundu.

Çelik'in en uzun süre MEB Bakanlığı yapan ikinci bakan olduğuna işaret eden Avcı, ?Fakat Bakan Çelik 5 yılı aşkın bakanlığı döneminde ve partisinin tek başına iktidar olmasına rağmen ne eğitim sisteminin ne de eğitimcilerin sorunlarını çözme konusunda ele avuca gelir bir icraat ortaya koyamamıştır? dedi. Bakan Çelik'in ?karnesinin? zayıf olduğunu ifade eden Avcı, MEB'e ?Hababam sınıfı? benzetmesinde bulundu.

Avcı, ?Öğretmenine şaşı bakan, kör bakan sayın bakanın ve kabine üyelerinin durumu bindiği dalı kesen kişinin durumu gibidir. Fizik kanunlarına göre bindiği dalı kesenin başına ne geliyorsa, hükümetin başına da aynısının gelmesi kaçınılmazdır. Öğretmenlerini küstüren hükümetlerin iflah olmadığı tecrübeyle sabittir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber