Havayollarında kağıt bilet yarın sona eriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2008 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havayollarında kağıt bilet uygulamasına son vererek, yarından itibaren yüzde 100 elektronik bilet uygulamasına geçecek.

IATA'nın 64. yıllık Genel Kurulu ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi kapsamında Conrad Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında, havayollarında kullanılacak son kağıt bilet, temsili olarak "Emekliye" ayrıldı.

Toplantıda konuşan IATA Genel Müdürü ve Üst Yönetici Giovanni Bisignani, "1 Hazirandan itibaren THY yüzde 100 elektronik bilet uygulamasına geçecek. E-bilet uygulamasıyla yılda 3 milyar doların üzerinde tasarruf edilecek" dedi.

Elektronik bilet uygulamasıyla hem havayollarındaki şirketlere, hem de tüketicilere kolaylık sağlandığını dile getiren Bisignani, bir kağıt bilet ortalama 10 ABD dolarına mal olurken, elektronik biletin ise 1 dolara üretildiğini bildirdi.

Daha önce kesilen kağıt biletler geçerli olurken, ABD'deki seyahat acenteleri IATA kapsamında olmadığından bu tarihten itibaren kağıt bilet satmaya devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber