Gökçek: Ankara 20 yıl susuz değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2008 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak suyunun Ankara'ya verilmesi ile ilgili olarak, "Bundan sonra 20 sene boyunca Ankara susuz değil. Bütün dünyada küresel ısınma varken, Ankara'nın 20 senesi garanti altında" dedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Keçiören Kuşcağız Stadı'nda düzenlediği "Mahallede Şenlik Var" panayırına katıldı.

Ankaralılara seslenen Gökçek, "Geçen sene susuzluktan çok çektik. Su patlamaları dolayısıyla da sizleri biraz üzdük" diye konuştu.

Küresel ısınmanın hiç bir zaman hesaplanmadığını anlatan Gökçek, bu sene barajlarda 150 milyon metre küp su biriktiğini, günde ortalama buharlaşma dahil 1 milyon metre küp su tüketildiğini ifade eden Gökçek, "Yani 150 günlük suyumuz var. Fazla bir su yok. Eğer Kesikköprü'den Kızılırmak suyunu getirmemiş olsaydık, bu sene kesinlikle susuzluk yaşayacaktık" dedi.

Bazılarının Gerede projesinin yapılmış olması durumunda sorunun çözüleceği yönünde görüş bildirdiğini anlatan Gökçek, "Hallolması mümkün değil. Çünkü Gerede Sistemi, şu anda Çamlıdere'den aldığımız suyla aynı sistem içerisinde. Buraya ikinci bir baraj daha yapılsa, bir 50 milyon metre küp daha suyumuz gelirdi. 200 milyon metre küp suyumuz olurdu. Bu da 200 gün bize yeterdi" diye konuştu.

Gökçek, sahnedeki sunucunun "Bir söz söylendi. Bize mikroplu su mu içirdiniz?" demesi üzerine de şunları söyledi:

"Bir insanın kendi vatandaşlarına, hemşehrilerine zehirli su içirmesi için hain olması, alçak olması lazım. Ben bu suyu kendim de içiyorum, çocuklarıma da eşime de içiriyorum. Bundan sonra, bu suyu illaki, önüme başka su da getirseler de içeceğim ki, gittiğim yerde bunu söyleyebileyim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber