CHP'li doktor milletvekilinden 'kanser' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2008 16:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, cep telefonlarını 10 yılın üzerinde kullanmanın kanser riski ve diğer sağlık sorunlarını tetiklediğini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen "Baz istasyonlarının insan ve çevre sağlığına etkileri" konulu panel, Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Panelde konuşan Bingöl, cep telefonlarının kullanımı konusunda halkı bilinçlendirmek ve doğru kullanmayı öğretmek gerektiğini dile getirdi.

Bingöl, "Cep telefonlarını 10 yılın üzerinde kullanmak kanser riski ve diğer sağlık sorunlarını tetiklemektedir. Baz istasyonlarının kurulumu konusunda yasal düzenlemeler yapmak gerekir. Ne yaparsak yapalım hayatımızın bir parçası" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de İstanbul'da baz istasyonlarının yaratmış olduğu çevre kirliliğinin önemli boyutlara ulaştığını ifade etti.

Tekin, baz istasyonlarının kanserin artmasında önemli risk taşıdığına dikkati çekerek, baz istasyonlarının kurulmasının Avrupa'da özel izine tabi olduğunu, Türkiye'de de bu şekilde olması gerektiğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker ise cep telefonu, bilgisayar gibi elektromanyetik dalgalar yayan cihazların insan sağlığını tehdit ettiğini, insandaki savunma mekanizmasını azalttığını bildirdi.

Şeker, cep telefonuyla konuşmaların kısa yapılması, çocuklardan uzak tutulması gerektiğini, hamile kadınların ise gerekmedikçe cep telefonu ve bilgisayar kullanmamaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber