Dicle Üniversitesi'nde seçimler yaklaştıkça huzur ortamı kalmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2008 17:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) rektörlük seçimlerine kısa bir zaman kala adaylar ortaya çıkmaya başladı. Rektör adayları seçilebilmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. DÜ'de yapılacak rektörlük seçimleri için aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Talip Gül, üniversitede ayrımcılıklar sebebiyle huzur ortamının kalmadığını söyledi. Gül, mesleğinin zirvesinde olan birçok öğretim üyesinin üniversiteden ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Bazı öğretim üyelerinin üniversitenin kötü yönetildiği gerekçesiyle rektör adaylığı için anket çalışması yaptığını hatırlatan Prof. Dr. Gül, ankette en çok desteğin kendisine çıktığını kaydetti. Öğretim üyelerinin özlük haklarında ayrımcılık yapıldığını, kadroların dengesiz ve yandaşlara göre dağıtıldığını savunan Gül, son yıllarda üniversitenin çok kötü idare edildiğini ileri sürdü.

Ötekileştirme tavrıyla ayrımcılık yapıldığını belirten Gül, "Üniversitede mesleğinin zirvesinde olan birçok öğretim üyesi ayrılmak zorunda kaldı. Diğer taraftan kadro verilmediği ve öğretim üyeleri ayrıldığından dolayı birçok bölüm kapatıldı. Öğrenci ve öğretim üyesi sayısında azalma oldu. Lojman dağıtımında bile ayrımcılık yapıldı. Yönetim 10 yıllık bir profesöre lojman vermezken yandaşı olan 1 yıllık profesöre lojman verdi. Yeni lojmanlar oy karşılığında yardımcı doçentlere dağıtılıyor. Etik olmayan bir şey var. Bunun görülmesi lazım." diye konuştu.

En büyük hayalinin DÜ'yü Ortadoğu'nun eğitim ve kültür merkezi yapmak olduğunu anlatan Prof. Dr. Gül, Suriye, Irak ve İran'dan lisansüstü öğrencileri çekmek istediklerini söyledi. "Üniversitede son yıllarda hakim olan ötekileştirme durumunu ortadan kaldırıp herkesi kucaklayacak eşit tutacak, bilgi ve liyakate önem verecek bir yönetim anlayışıyla üniversitenin gelişmişlik düzeyine yukarı çekeceğiz." diyen Gül, şunları söyledi: "Üniversitede barış ve huzur ortamı verimliliği getirecektir. Barış ve huzur ortamını sağlamak en kolay ve en önemli projemiz. Tüm öğretim üyelerinin bir süre de olsa yurt dışında bir süre kalması gerektiğine inanıyoruz. Yurt dışındaki üniversitelerle karşılıklı misafir öğretim üyesi değişimini mutlaka sağlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber