Bakanın intikam planı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2008 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun Engelliler Haftası kapsamında oynanan maçta görme engellileri 7-3 mağlup eden Meclisspor'a yazdığı sitem dolu mektup, Kızılcahamam kampında da milletvekilleri arasında espri konusu oldu.

Kampta gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çubukçu, vekillere gönderdiği ve her cümle sonunda ünlem işareti koyduğu mektubun bir şaka olduğunu belirterek, "Bizim aramızda çok özel gelişmiş bir mizah var. Şaka yaptım onlara. Onlar zaten anladı. Tamamen espriydi" dedi.

Mektubun ünlemlerle dolu olduğunu ifade eden Çubukçu, bundan sonraki maçlar için ise iddialı konuştu. Engelliler futbol takımına ünlü isimleri transfer edeceklerini açıklayan Çubukçu, "Bir dahaki maça daha iyi hazırlanıp çıkacağız. Karşılarına belki profesyonel bir teknik direktör ve oyuncu transferleri yapabiliriz. Madem bu kadar hırslılar ben de bunlara karşılık transfer yapacağım" diye konuştu. Çubukçu, 'Yenilmelerini ister miydiniz?' sorusu üzerine, "Evet, yenilmesini isterdim. Yenilseler daha iyi olurdu" karşılığını verdi.

Bakan Çubukçu'yu üzen Meclisspor'da oynayan milletvekilleri de kampta ilgi odağı oldu. Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Çubukçu'dan bir daha böyle bir mektup almamak için daha dikkatli oynayacaklarını söyledi. Engellilerin Meclisspor kalesine fazla gelemediğini kaydeden Özçelik, "Ben defansta elimden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalıştım. Üzüldüm. Bundan sonra bu maçlarda daha temkinli olacağız" diye konuştu.

Özçelik, mektubu espri olarak algıladığını ve alınmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Sayın Bakanımız, önce tebrik etti ve ama 'Her galibiyet, bir mağlubiyet' ifadesini de kullandı. Hepsinde ünlem işareti vardı. Tepkiliydi yani. Ama daha öncesinden tecrübe var. 2 yıl önce yine Antalya'da yine engellilerle müsabaka yaptığımızda bize kök söktürdüler. Müthiş bir futbol oynadılar. Bu sefer de öyle zannettik. Bir daha mektup gelmemesi için bundan sonra çok dikkatli olacağım."

Aynı maçta kaleci olan Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ise, Bakan Çubukçu'yu kızdıran maçı şöyle anlattı:

"Bizim onlarla üçüncü veya dördüncü organizasyonumuz. Karşımızdakiler tamamen şey olarak görmeyin, spor yapan bir kesim. Bizim sıkıntımız şu. Yenilseydik, hatırlarsanız 23 Nisan'da çocuklarla maç yapmıştık. 2-1'de yenildik. 23 Nisan günün anlam ve önemi için yenildik. Bir sene şunu konuştular. 'Ya bir şu çocukları yenemediniz' eleştirisi geldi. Yani aşağı tükürsek sakal, yukarı tükürsek bıyık. Yensek de sıkıntı, yenmesek de sıkıntı. Yendiğimiz zaman 'Niye yendiniz' diyorlar, yenildiğimiz zaman 'Ya onlarıbile yenemediniz' diyorlar. Biz hırs filan yapmadık. Zaten ben kaleciydim. 5 defa gelselerdi 5 defa yerdim. 3 defa gol yedim. 4 defa geldiler. Arkadaşlar güzel oynadılar. Belki birini zorlasam kurtarırdım ama diğerleri çok profesyonel ve teknik vurdular."

Poyraz, Nimet Çubukçu'yu tanıdıkları için mektuba şaşırmadıklarını ifade etti.

Ordu Milletvekili Enver Yılmaz da, farklı bir tavır sergileyerek, "Gazete haberine dayalı olarak 'keşke yenmeseydik' diyemem. Mektup ortaya çıktı diye görüşlerimizi değiştiremem. Biz oynanması gerektiği gibi oynadık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber