Kapıkule'de 13 memura hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2008 14:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli gümrük ve gümrük muhafaza memurları ile gümrüksüz satış mağazası sahibi ve çalışanlarına yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan 19 kişiden 13'üne 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklar İbrahim Halil Ekinci, İsmet Gürler, Ali Raşit Serdengeçti, Nizamettin Derinyar, Ayşe Topçu, İdris Demirkan, Ekrem Cinkavuk, Deniz Çiğdem, Rıza Odabaşıoğlu ve Fatih Buldu ile avukatları hazır bulundu, 9 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanı, sanıklara, yargılamayla ilgili sözleri olup olmadığını sordu. Sanıklar ve avukatlar, eski savunmalarını yineleyerek beraatlarını talep ettiler.

Sanıkların dinlenmesinin ardından, mahkeme heyeti kararı açıkladı.

Karara göre tutuksuz yargılanan 19 sanıktan İbrahim Halil Ekinci, Ruhi Beyazıt, Mustafa Sepin, Akif Sayan, İsmet Gürler, Rıza Odabaşıoğlu, Nebiye Akalan, Beyhan Erkek, Ali Raşit Serdengeçti, İdris Demirkan, Ayşe Topçu, Nizamettin Derinyar, Yaşar Teksoy'a ''İrtikapa Göz Yummak'' suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, diğer sanıklar D.Ç, E.C, F.B, A.Y, Y.K ve M.U'nun beraatlerini kararlaştırdı.

Eski Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü'nün de aralarında bulunduğu, yönetici ve memur 19 sanık hakkında, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki gizli kamera görüntüleri ile telefon konuşmaları sonucu, ''İrtikap ve irtikaba kasten göz yumma'' iddialarıyla dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber