Baykal: Cemaat herkesi dinliyor

Haber Giriş : 03 Haziran 2008 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi

TELEKULAK MESELESİ

Geçen hafta Genel Sekreterimizin yaptığı bir görüşme olaydan iki gün sonra iktidarın militan gazetesinde kelime kelime yayınlandı. Bu olay zaten kendi başına bir suç. İki kişi arasındaki konuşmanın kendi izinleri olmadan, nasıl elde edilirse edilsin, yayınlanması bir suçtur.

ÖNDER SAV'IN DİNLENMESİ

Sayın Genel Sekreterin, valiyle görüşmesi 10'da başlıyor. 10.03'te bir telefon çalıyor ve 44 dakika boyunca o telefondan görüşme dinleniyor. Biz bunu kuşkuyla izliyoruz. Çünkü telefonunuz kapalıysa bile dinleniyor. Telefonunuz aranıyor, çalmadan açılıyor... Günün teknolojisi bu... Bu mümkün oluyor. 44 dakikalık görüşmenin tek bir kelimesi bile anlaşılamamıştır denilmeden, tümü net bir şekilde yazılıyor. Normal telefonla konuşurken bile duyamadığın bir şeyler olur. Hem de bu militan gazetenin CHP'yi ve genel sekreterini manşete taşımak istediği günlerde bu ortaya çıkıyor.

BU NASIL TESADÜF?

Tüm gazeteci arkadaşlarıma soruyorum. Herhangi birinize böyle bir kısmet nasip olmadı mı? Bir bürokratla görüşmek isterken böyle bir fırsat elinize geçti mi? Şu kısmete bakın ki bu gazeteye nasip oluyor. Herhalde mahkeme o teybi dinleyecektir. Konuşmanın nereden alındığı belli olacaktır.

CEMAAT BAŞKANLIĞI

Telefon dinleme bakımından yeni bir düzenin gerçekleştirilmiş olduğu ortaya çıkmış oldu. 23 Temmuz 2005'te Meclis'te kabul edilen bir yasayla Telekominikasyon İletişim Başkanlığı diye bir Başkanlık koyuldu. Başkanlığa sadece Başbakanın isteğiyle üçlü kararname olmaksızın başkan atama izni verildi. Başına bir emniyetçi atandı. 5000 kişi dinliyor. Muazzam bir dinleme altyapısı oluşturuldu. Yeni bir dinleme düzeni ve çok özel bir kadrolaşma... Bir cemaat kadrolaşması... Hem buranın, hem de Emniyet Genel Müdürlüğü İshihbarat Daire Başkanlığının başında bu cemaat bağlantısında olan biri var. Nereden biliyorum? Yargı kararından biliyorum...

HERKES İZLENİYOR

Şu anda herkes izleniyor. Bilgiler istihbarata gidiyor. Eğer dinlediği bilgileri mahkemeye delil olarak kullanılacaksa mahkemeye başvuruyor, yok eğer mahkemeye başvurmak gerekmiyorsa o özel bilgiler herkesin şantajına açık birilerinin elinde duruyor.

Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. İktidarın kaygıları uslüp bozukluğuna neden oluyor. Bunu anlayışla karşılamaya, aynı uslübu takınmamaya ve ülkenin gerçek meselelerine odaklanmaya çalışıyoruz. Maalesef çok ileri düzeyde uslüp bozuklukları var. Başbakan yine bunun bir örneği gösterdi. Bunun altında Erdoğan'ın içinde bulunduğu ruhsal durum var.

Bir telekulak skandalıyla karşı karşıyayız. Öncelikle ekonomik gelişmeleri değerlendireceğiz. Ülkede bir zam furyası başladı. Doğalgaza zam geldi, elektrike önümüzdeki günlerde zam gelecek Başbakan bunun müjdesini verdi. Enflasyon iki haneli rakamlara ulaştı. Bu akşam rakamlar açıklanacak. TUİK yine bir atraksiyon yapmazsa enflasyon çift haneli çıkacak.

Şirketlerin kapanma oranı arttı. TİM Başkanı Oğuz Satıcı da kapanan şirketlerin üretici şirketler olduğunu özellikle vurguladı. Son dönemde Gaziantep'te 20 bin insan işsiz kaldı. Kahramanmaraş'ta sanayide son 1 yılda 3 bin kişi işten çıkarıldı.

Güven azaldıkça faiz oranı artıyor. Dış ticaret açığı rekor kırıyor. 75 milyar dolarlık bir dış ticaret açığı söz konusu. Cari açık 50 milyar dolar düzeyine çıktı. Uluslararası ekonomi çevreleri Türkiye'nin en kırılgan ekonomiye sahip olduğunu söylüyor. Bunların nedeni ekonominin iyi yönetilmemesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber