Hakime rüşvet gibi terfi teklifi

Haber Giriş : 22 Ekim 2004 05:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neşter Davası'nda tanık olarak dinlenen Hakim İsmail Demirtaş, sanık işadamı Haldun Erdavran'ın kendisine ?Kararında direnirsen Yargıtay üyesi seçileceksin.? dediğini anlattı. Haldun Erdavran ise suçlamaları kabul etmedi.

Neşter 2 Davası'nda tanık olarak dinlenen hakimler, Yargıtay üyeleri Ergül Güryel ve Hüseyin Demirörs'ün kendilerini arayarak Turkcell lehine karar vermelerini istediklerini açıkladı. Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İsmail Demirtaş, Ergül Güryel'in kendisini arayarak Turkcell'in haksızlığa uğradığını, kararda direnmesini istediğini aktardı. Davanın birinci sanığı işadamı Haldun Erdavran'ın da kendisini ziyarete geldiğini anlatan Demirtaş, "Erdavran, Turkcell'in lehine karar vermem halinde Yargıtay üyesi seçilebileceğimi söyledi." dedi. Karar istedikleri gibi çıkmayınca Erdavran'ın hakimi sürdüreceğini söylediği aktarıldı.

Neşter 2 Davası'na, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Vekili Nihat Ömeroğlu'nun adı da karıştı. Geçmişte hukuk işleri genel müdürlüğü görevinde bulunan Ömeroğlu'nun Turkcell-Telekom arasındaki davayla ilgili olarak bir hakimi ziyaret ettiği öne sürüldü. Neşter soruşturması sürerken Adalet Bakanlığı hukuk işleri genel müdürlüğü görevini yürüten Ömeroğlu'nun kısa bir süre önce atandığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, hakimler hakkındaki şikayetleri inceliyor. Bazı davaları etkileme girişimlerine yönelik Neşter 2 Davası'nın ikinci duruşması DGM'nin yerine kurulan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya Haldun Erdavran ile Ergül Güryel'in oğlu Cenk Güryel'in de aralarında olduğu 6 sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada, etkileme girişimlerine konu olan davalara bakan 4 hakim tanık olarak dinlendi. Mahkeme, duruşma sonunda sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verdi. Mahkemede tanık olarak ifade veren Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İsmail Demirtaş, Ergül Güryel'in kendisini telefonla arayarak Yargıtay'ın bozma kararıyla Turkcell'in haksızlığa uğradığını ve daha önce Turkcell lehine verilen kararda direnmesini istediğini söyledi. Demirtaş, Güryel'in telefonda Turkcell lehine direnme kararı vermesi halinde kararın Yargıtay Genel Kurulu'ndan geçeceğini söylediğini aktardı. Davanın birinci sanığı konumunda olan işadamı Haldun Erdavran'ın da bu davayla ilgili olarak kendisini ziyarete geldiğini anlatan Demirtaş, "Erdavran bana kararda direnerek Turkcell lehine karar vermem durumunda mesleki geleceğim açısından önümün açılacağını, Yargıtay'a üye seçilebileceğimi söyledi." diye konuştu. Daha önce Bursa'da birlikte çalıştıkları dönemde Adalet Bakanlığı hukuk işleri genel müdürü olan Nihat Ömeroğlu'nun ziyarete geldiği sırada Erdavran'ın da odasında bulunduğunu ifade eden Demirtaş, şunları söyledi: "Erdavran, Turkcell lehine karar vermemi isterken Nihat Ömeroğlu bu davayla ilgili bana bir şey söylemedi. Fakat Erdavran'ı daha önce tanıdığı ve bu davadan haberi olduğu intibaı bende uyandı." Demirtaş, Yargıtay üyesi Hüseyin Demirörs'ün de başka bir davayla ilgili olarak kendisini aradığını dile getirdi.

Ankara 1. Ticaret Mahkemesi eski Başkanı Aydemir Ersoy, Turkcell ile Türk Telekomünikasyon AŞ arasındaki bir davayla ilgili olarak Yargıtay üyesi Hüseyin Demirörs'ün telefonla aradığını ve ?2 kişi var, bunları dinler misin?'' dediğini belirtti. Ersoy, bunun üzerine Turkcell'in avukatları Orhan Gemicioğlu ve Yahya Zabunoğlu'nun makamına gelerek kaldırılan tedbir kararının tekrar konmasını istediklerini bildirdi. Ersoy, Ankara hakimlerinden Ahmet Tevfik Erginbay'ın, Güryel'e ?amca'' diye hitap ettiğini de vurguladı. Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi üyesi Mehmet Bülent Selçuk da ifadesinde Mahkeme Başkanı Cemalettin Koçak'ın morali bozuk bir şekilde odasına gelerek Ergül Güryel'in kendisini aradığını anlattığını söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber