Eğiitm-Sen: Bir Öğrenci mezun olana kadar en az 739 sınava giriyor

Haber Giriş : 05 Haziran 2008 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-EĞİTİM-SEN: "BİR ÖĞRENCİ MEZUN OLANA KADAR EN AZ 739 SINAVA GİRİYOR"

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, bir öğrencinin üniversiteden mezun olana kadar asgari 739 sınava girdiğini belirterek sınava endeksli eğitim anlayışını eleştirdi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, bir öğrencinin üniversiteden mezun olana kadar asgari 739 sınava girdiğini belirterek sınav merkezli eğitim anlayışını eleştirdi. Kılıç, 4 Haziran'nda İstanbul Kadıköy'de yapılacak olan "ÖSS Duvarını Yıkalım" mitingine destek verdiklerini söyledi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kılıç, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'deki eğitim sisteminin ?sınav merkezli? bir hale getirildiğini ifade etti. Kılıç, konuşmasında eğitim sisteminin öğrencilerin çok yönlü gelişimini sağlamak yerine, ortaöğretim ve üniversite giriş sınavlarına hazırlayan bir yapıya büründüğünü söyledi.

-YILDA 46, TOPLAMDA 739 SINAV-

Sınava endekslenen eğitim sisteminin kamu eğitimini ?işlevsiz? bir hale getirdiğini kaydeden Kılıç, "Bir öğrencinin dört yıllık bir fakülteden mezan olana değin zorunlu olarak girip başarı göstermesi gereken asgari sınav sayısı 739'dur. Yıllar itibariyle ele aldığımızda bu, öğrencilerin her yıl ortalama 46 sınava girdikleri anlamını taşır" dedi. Türkiye'de eğitimin dershaneye, özel derse ve özel okul alanına kaydığını vurgulayan Kılıç, Sınavlardan ?sıfır? puan alınmasının eğitim sisteminde yaşanan sorunlara çözüm üretilmemesine bağlayarak, ?Bu nedenle başarısızların asıl sorumlusu, geçmiş siyasi iktidarların izinden giden Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP hükümetidir? diye konuştu.

-"TABELA ÜNİVERSİTE" TEPKİSİ-

AKP'nin eğitim sorunlarını çözmek yerine sınavları yaygınlaştırarak ve yeni üniversiteler açarak "çözüm propagandası" yaptığını savunan Kılıç, ?Binası ve öğretim görevlisi olmayan bu tabela üniversitelerin yanında, devlet üniversitelerinden vakıf üniversitelerine doğru bir beyin göçünün olması ve araştırmaların yok denecek seviyeye inmesi, ÖSS ile birlikte ele alınmayı bekleyen sorunlardır.? ifadelerini kullandı? dedi. Üniversiteyi kazananların yüzde 86'sının dershaneye gittiğinin tespit edildiğini belirten diyen Kılıç ?Bu durum, mevcut sınav sistemimizin toplumda var olan eşitsizlikleri eğitim aracılığıyla daha da derinleştirdiğinin açık kanıtıdır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber