Kocaeli Üniversitesi'nde çalışan işçiler grevde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2008 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Örgütlenme Daire Başkanı ve Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Alirıza Küçükosmanoğlu ile Oleyis Genel Sekreteri Mehmet Emin Ünal'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Örgütlenme Daire Başkanı ve Nakliyat İş Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Alirıza Küçükosmanoğlu, OLEYİS Genel Sekreteri Mehmet Emin Ünal, OLEYİS Sosyal İlişkiler ve Kadın İşçiler Genel Sekreteri Murat Yalnızlar ve bazı yöneticiler, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) bünyesindeki otel, restoran ve kantinlerde çalışan ve 159 gündür grevde olan OLEYİS üyesi işçileri ziyaret ederek destek verdi.

Sendikacılar, mahkeme kararına rağmen grevci işçilerin, grev yerlerinde değil de hastane dışında bekletilmesine karşı çıkarak, grev gözcülerini hastane içindeki yerlerine almak istedi.

Jandarma ekipleri, hastaneye giren 7 grev gözcüsü ile DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Örgütlenme Daire Başkanı ve Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Alirıza Küçükosmanoğlu ve Oleyis Genel Sekreteri Mehmet Emin Ünal'ın da aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar daha sonra ifadeleri alınmak üzere Yuvacık Jandarma Komutanlığına götürüldü.

SENDİKACILARIN AÇIKLAMALARI

DİSK Örgütlenme Daire Başkanı ve Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Alirıza Küçükosmanoğlu, 159 gündür grevde olan OLEYİS işçisine destek vermek ve grevin şartlarını yerine getirmek için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bulunduklarını söyledi.

Yasalarda grev gözcülerinin nerelerde ve ne şekilde bulunması gerektiğinin belirlendiğini anımsatan Küçükosmanoğlu, şöyle devam etti:

?Yasalara göre grev gözcüleri, beklemesi gereken yerde değiller. Hastane yönetimi ve Kocaeli Valiliği aldıkları bir kararla grevdeki işçileri grev yerlerinde değil de hastane dışında güneşin altında bekletiyor. Mahkeme, bu konuda bir karar vererek üniversite yönetiminin grev kırıcılığı yaptığını tespit etti. Grev nöbetçilerinin nerede bekleyeceği yasalarla belli. Bunun dışında kanunsuz bir karar verilemeyeceğini söyledik, haklarımızın gasp edilemeyeceğini belirttik. Grevin koşullarını yerine getirmek istediğimiz içinde gözaltına alındık.?

OLEYİS Genel Sekreteri Mehmet Emin Ünal da Kocaeli Valiliğinin ?grev kırıcılığı? yapmaya devam ettiğini bildirdi.

Kocaeli Valiliğinin, jandarmaya 'grevdeki işçiler hastane dışında bekleyecek' şekilde talimat verildiğini, bu nedenle işçilerin grev yerlerinde değilde hastane dışında bekletildiğini ileri süren Ünal, şunları kaydetti: ?Oleyis sendikası olarak biz bir kurumuz. Bu grevin de tarafıyız. Jandarma yöneticilerine Valiliğin kararını bize tebliğ edin diyoruz. Bize şu ana kadar valiliğin bu uygulama ile ilgili herhangi bir kararı tebliğ edilmedi. Kaldı ki böyle bir karar da olmaz. Biz yasalar çerçevesinde grevimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak, valiliğin uygulamaları bu grevi anlamsız kılıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber