AB Genel Sekreterliği, AB Müsteşarlığı olacak

Haber Giriş : 22 Ekim 2004 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB'YE UYUM ÇALIŞMALARI HIZLANDI

AB uyum çalışmalarına hız verilirken, uyum sürecinin en önemli kurumlarından olan AB Genel Sekreterliği'nde yeniden yapılanmayı öngören yeni Kanun Taslağı hemen hemen tamamlandı.

AB ile müzakerelerde ''çekirdek kurum'' görevini yürütecek olan Genel Sekreterlik, AB Müsteşarlığı olarak yeniden yapılandırılacak.

Müzakere tarihinin belirlenmesinden sonra AB ile ilişkilerden sorumlu bir Devlet Bakanlığı'nın oluşturulması, bu bakanlığın AB konusundaki ana işlevinin, Bakanlık bünyesinde faaliyette bulunacak olan AB Müsteşarlığı tarafından yerine getirilmesi planlanıyor.

AB Müsteşarlığı'nın, AB ile ilişkilerde yeniden yapılanarak, daha kapsamlı ve etkin bir kurum haline geleceği belirtiliyor.

Yeniden yapılanma çerçevesinde AB Müsteşarlığı'nda AB konusunda uzman daha çok personel istihdam edilecek.

AB Genel Sekreterliği'nin, AB ile ilişkilerde yeterli tecrübeye sahip olduğu, Müsteşarlık şeklindeki yapılanmanın, AB ile ilgili tüm kurumlar arasında koordinasyonu sağlayacağı kaydediliyor.

Bu arada AB ile müzakere tarihi alınmasının ardından müzakereleri yürütecek olan heyete ilişkin çalışmaların da devam ettiği öğrenildi.

Müzakere heyeti başkanının siyasi bir kişilik olacağı, baş müzakerecinin ise siyasi ya da profesyonel olabileceği belirtiliyor.

Müzakere heyeti içinde uzmanlardan oluşan bir takım oluşturulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber