Adana'da veliler töre cinayetlerine karşı eğitilecekler

Haber Giriş : 22 Ekim 2004 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki bir ilköğretim okulunda 13 yaşındaki bir öğrencinin kan davası yüzünden öldürülmesi üzerine, velilere yönelik eğitim çalışmalarına başladı.

Gülsar, yaptığı açıklamada, Adana'nın çok göç alan iller arasında yer aldığını, Anadolu Mahallesi'nde yaşanan olayın da göçle gelen "töre cinayeti" olduğuna işaret etti. Gülsar, "Olmaması gereken bir olaydı. 14 yaşındaki bir çocuğun, okul duvarından atlayıp, silahla teneffüsteki arkadaşını öldürmesi anormal bir olay. Ama göç alan bir mahallede yaşandığı için lokal bir olay. Bu sadece Adana'nın problemi değil. O öğrenciler de göçle gelmişler. Yani geldikleri yerden törelerini de getirmişler. Demek ki, bu işler sadece öğrencileri eğitmekle olmuyor. Ana babaları da eğitmek gerekiyor" dedi.

Adana'da geçen yıl başlattıkları ana baba eğitimini bu yılda sürdürmek maksadıyla 80 öğretmeni görevlendirdiklerini, diğer öğretmenleri de seminer vermek üzere hazırladıklarını anlatan Gülsar, şunları söyledi:

"Anne ve babaları eğitime alıyoruz. Sadece çocukları eğitmek yetmiyor. Çünkü Adana dışardan çok göç alan bir şehir. Sadece çocukların eğitimiyle olmuyor. Anne baba ve çevre eğitimi de gerekiyor. Bizim en büyük hedefimiz bunu çok fazla yaygınlaştırmak. Vali beyin de istekleri bu doğrultuda. Geçen yıldan başlayan bir proje. Anne-baba eğitimiyle bu işin üstesinde gelmeliyiz. Biz de, onlar törelerini getirdiler diye beklemeyeceğiz. Eğitmemiz lazım. Herkes eğitime yakın olmalı, destek vermeli. Bu sadece benim işim değil. Herkes destek vermeli. Yani tüm kurum ve kuruluşlar başta belediyeler olmak üzere eğitime gereken önem verilmeli. Çevre uyarlanmalı. Herkes bir şeylere destek olursa bu işler halledilir."

Gülsar, Anadolu İlköğretim Okulu'nda yaşanan olay nedeniyle velilerin tedirgin olmamasını da isterken, "Okulların güvenliği sağlanıyor. Bizim kurumlarımız çok fazla. Ayrı bir güvenlik yok. Emniyet Müdürlüğü sürekli güvenliği sağlamaya çalışıyor. Zaten çok büyük bir olay yok. Emniyet okul önlerinde çok iyi çalışıyor. Tedirginliğe gerek yok. Emniyet, bütün okulların önünde tedbirini alıyor. Bu olaydan sonra da görüşmelerimiz oldu. Adana genelinde bütün okullara giriş çıkışta ciddi kontrol var" diye konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber