EĞİTEK Genel Müdürü: OKS'nin zorluk derecesi geçen yılla aynıydı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 00:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Doç. Dr. Nizami Aktürk, Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS)'nın tüm yurtta sakin bir şekilde tamamlandığını belirtti. Aktürk, "Soruların zorluk derecesi, geçen senenin aynısıydı" diye konuştu.

OKS'yi düzenleyen Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, CİHAN'a yaptığı açıklamada, sınavın tüm yurtta olaysız ve son derece sakin bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Kopya olaylarının; sınav evrakı, tutulan raporlar ve bilgisayarın yakalaması ile daha sonra belirlendiğini hatırlatan Aktürk, "Elimize ulaşan bilgiye göre şu ana kadar; sınavda bir olumsuzluk, düzensizlik vaye soruların yanlış yere gitmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yurt içi ve yurt dışı merkezlerinden hiçbir sıkıntı ulaşmadı. Sakin bir sınav geçti" diye konuştu.

Sınav Merkezi'nde, uzmanların sorular üzerindeki değerlendirmelerini takip ettiklerini aktaran Aktürk; şimdilik sorular konusunda zorluk derecesi ya da yanlış olduğu yönünde herhangi bir itiraz gelmediğini kaydetti. Aktürk, bir itirazın olması durumunda gerekli incelemenin yapılacağını belirtti.

Soruların zorluk derecesinin geçen seneki gibi olduğunun altını çizen Aktürk, "Son sınav olduğu için sorularda herhangi bir farklılaştırma yok. Zor konuların uzaklaştırılması gibi bir şey söz konusu değil. Geçen yıl yapılan OKS, önceki senelere göre daha kolaydı. Bu yıl da, sorular geçen seneki gibiydi" şeklinde konuştu.

Sınav sonuçlarının 11 Temmuz'da açıklanacağını hatırlatan Aktürk; net sonuçlarına göre, soruların zorluk derecesi algılamasının da ortaya cıkacağını aktardı.

"SINAV SONUÇLARI AÇIKLANINCAYA KADAR ÇOCUKLARI STRESTEN UZAK TUTUN"

Öğrencilerin ağır bir yükün altından yeni çıktıklarına dikkat çeken Aktürk, sınav sonuçları açıklanıncaya kadar çocukların stresten uzak tutulması gerektiğini vurguladı.

Sınavın ardından, çocuklara yönelik "soruları şöyle mi yanıtladın, böyle mi yanıtladın ?" gibi baskılardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Aktürk, "Çocukları bu işe kilitlenmekten vazgeçirmek gerekiyor. Çocuk odaklı hareket etmek lazım. Aileler, çocuklarını sinemaya-yemeğe götürsünler. Ben ailelerin yerinde olsam, cevapları bile izlettirmem. Zaten yarın görürler" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber