Naylon poşetler, her ay 2 okul olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2008 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bahadır ÖKTEM/TRABZON,

MNG Kargo, kargo şirketlerince kullanılan naylon poşetlerin geri dönüşümü ile sağlanacak gelirle her ay iki okul yaptıracak.

Trabzon Zorlu Otel'de düzenlenen toplantıyla eğitim projesini tanıtan MNG Genel Müdürü Aslan Kut, kargo sektöründe ayda 20 milyon naylon poşet kullanıldığını ve bunların da çöpe atıldığını hatırlattı. Kut, kampanyaya yönelik olarak şunları söyledi:

?Plastik maddelerin doğada ne kadar zor imha edildiğini biliyoruz. Şirket olarak hem çevre temizliğine katkı sağlamak, hem de eğitime destek vermek için yeni bir proje başlattık. Bu 20 milyon poşeti toplayarak geri dönüşümünü sağlayıp, elde edilecek parayla okul yapma kararı verdik. Bu konuda 11 bin nokta tespit ettik. Bu noktalara koyacağımız kolilerde toplanacak poşetleri depolayarak geri dönüşümünü sağlayacağız. Poşetlerin ekonomiye tekrar geri kazandırılmasıyla elde edilecek katma değerle, ihtiyaç görülen yerlere okul yapılacak. Hedefimiz ayda iki okul yapmak. Toplayacağımız poşetler sadece kargo şirketlerinin poşetleri olacak. Bu konuda gerekirse çevreci kuruluşlardan ve gönüllülerden de katkı talep edebiliriz.?

POSTA YASASI DEĞİŞMELİ

Kargo pazarının Türkiye'de dünya geneline göre düşük olduğunu belirten Genel Müdür Aslan Kut, bu konuda şöyle konuştu:

?Dünyada ve Avrupa ülkelerinde kargo pazarı, GSMH'nin yüzde 10'u büyüklüğünde. Dünya ortalamasını referans aldığımızda, Türkiye'nin ulaştırma ve taşımacılık alanında olması gereken pazar 50 milyar dolar civarında. Ama şu an kargo, kurye ve lojistik firmalarının organize olmuş bölümü sadece 6 milyar dolar. Bu oran artırılmalı. Hala 50 yıl öncesinin posta yasası kullanılıyor. Bu yasanın değişmesi lazım. TBMM'de bu yasanın tartışılması bekleniyor. Siyasi sıkıntılardan bir türlü posta yasasına sıra gelmiyor. Posta işleri tek elden yönetildiği için ekonomiye kargo sektörü gereken desteği veremiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber