Profesörden profesöre 'ağır' suçlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Sait Doğan, öğrenim döneminin sona ermesi ile birlikte basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada, "Bölüm başkanı Prof. Dr. Musa Taşdelen ögrencileri yaz kurslarına bırakarak haksız gelir sağlıyor" sözleri üniversiteyi karıştırdı. Prof.Dr. Taşdelen ise iftiraya uğradığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi'nde 1994 yılından beri sosyoloji bölümünde öğretim üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan, üniversitede öğrenim döneminin sona ermesinden sonra basın kuruluşlarına 1400 ögretim görevlisi ile akademisyenin bulundugu üniversitede bazı haksızlıklar yapıldığına dair açıklama gönderdi. Açıklamasında bölüm başkanlığı yapan Prof.Dr. Musa Taşdelen'i suçlayan Prof.Dr. Doğan şu iddialarda bulundu:

"14 yıldan beri Bölüm Başkanlığı'na bir kene gibi yapışarak bırakmama mücadelesi veren Prof.Dr. H. Musa Taşdelen tarafından özlük hakları gasp edilmektedir. Gerek ders dağılımlarında eşitsiz ve adaletsiz ders dağılımı, gerekse lisansüstü öğrenci danışmanlıklarını kendisi ve yandaşlarına dağıtmaktadır. Sakarya Üniversitesi'nde görevli profesör kendisi ve taraftarlarıyla senenin hemen hemen tamamını yurt dışında geçirdikleri halde altmışar saat ders ve danışmanlık parası almaktadırlar. Oysa dersler boş geçmektedir. öğrencilerin yüzde 85'ini yaz okuluna bırakıp yine haksız kazanç elde etmektedir. Bana şikâyet etmeye gelen öğrenciler 'Hocam bu adam ders yapmadı, anlatmadı. Ne istediğini de bilmiyoruz. Yaz Okuluna bıraktı. Hakkımız haram olsun' beyanında bulundular. Ben de çocuklara 'Onu yetkililere şikayet etmeyin. Ben Profesör olduğum halde şikayetlerim kaale alınmamaktadır. Ne yapalım Allah kurtarsın sizleri' demekten başka diyecek bir şey bulamadım."

Durumu defalarca Rektör Mehmet Durman'a bildirdiğini, ancak randevu vermediğini de ileri süren Prof.Dr. Mehmet Sait Doğan'ın mektubu üzerine üniversitenin araştırma başlattığı öğrenildi.

İFTİRA

Sakarya Üniversitesi'nde öğretim üyesi Prof.Dr. M. Sait Doğan'ın suçladığı Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. H. Musa Taşdelen yaptığı açıklamada iftiraya uğradığını söyledi. Prof.Dr. Taşdelen'in açıklaması şöyle:

"Yapılan isnat ve ithamların gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Tamamı uydurma ve iftira niteliğindedir. Üniversitemiz bu konuda gerekli incelemeyi başlatmış olduğundan ayrıntılı açıklama bu inceleme sonucunda kamuoyuna duyrulacaktır. Ben üniversitemizin bu inceleme safhasına saygılı ve bağlı kalarak ayrıntılı bilgi yerine bu kısa açıklamayla yetindiğimi kamuoyuna belirtmek istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber