'Tüp bebek'te vurgun: Biri doçent 5 kişi hakkında dava açıldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Haziran 2008 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Süleymaniye Kadın Doğum Hastanesi'nde biri doçent 5 kişi hakkında 'tüp bebek'lerde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla dava açıldı.

ALİ OKTAY

Süleymaniye Kadın Doğum Eğitim ve Araştırma Hastalıkları Hastanesi'nde 'tüp bebek skandalı' patlak verdi. İstanbul Valiliği'nin olur'u ile başlatılan soruşturma kapsamında hastanenin klinik şefi, 3 uzman doktor ve bir hemşirenin de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Özel hastanelere göre çok ucuz olması ve kredi kartına üç taksit uygulaması nedeniyle binlerce vatandaşın akın ettiği Süleymaniye Kadın Doğum Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde hastalara, tüp bebek tedavisinin başlaması için aylar sonrasına randevu verirken, özel muayenehanelerine gelen hastaların tedavilerine ise hemen başladıkları iddia edildi. SSK Genel Müdürlüğü'nün özel hastane-lerde tüp bebek tedavisi olan hastaların ilaç masraflarını karşılamamasına rağmen, bazı hastaların tüp bebek ilaç reçetelerini doktorların özel muayenehanelerinde sağlık karnelerine yazdırdıkları, evli olmayan çiftlerin tedavi edildiği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber