Karahan:Sağlıkta tek çatı olmalı

Haber Giriş : 23 Ekim 2004 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Servet Karahan, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini değerlendirirken, "Sağlıkta tek çatı, yeni tek çatı olmalı. Tek çatının kötü olacağını söyleyen yok. Bunun yeri konusunda tartışma var" dedi.

Karahan, Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi planlanan SSK hastanelerinin bedelinin henüz saptanmadığını belirterek, bedelin tespiti için gerekirse uzman görüşü alınabileceğini söyledi.

Taslağa göre, SSK hastanelerindeki personelin, bütün özlük haklarıyla Sağlık Bakanlığı'na geçeceğini anımsatan Karahan, "Devrin ardından SSK, sağlık hizmeti satın alma konusuna odaklanacak, sağlık sigortacılığı pozisyonuna dönecek. Burada da ciddi bir ekip gerekecek. Devlet hastanesine geçmek istemeyenler burada istihdam edilebilir" diye konuştu.

Karahan, hastanelerin devrinden sonra SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün, sağlık hizmetini satın alan, denetleyen, kurallarını koyan bir ünite olarak fonksiyonuna devam edeceğini ifade etti.

Sağlıkta uzun vadede mutlaka bir tek çatı olması gerektiğini belirten Karahan, "Bu tek çatı, yeni tek çatı olmalı. Tek çatının kötü olacağını söyleyen yok. Bunun yeri konusunda tartışma var. Hükümet, şu an Sağlık Bakanlığı'nın daha güçlü ve daha organize olduğunu düşünerek böyle bir karar aldı" diye konuştu.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber