Türkiye'nin en kaliteli okulu belli oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke çapında düzenlenen Eğitimde Kalite Yarışması'nda verilen 'En Kaliteli Okul' ödülü Bursa Anadolu Lisesi'nin oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke çapında düzenlenen Eğitimde Kalite Yarışma ödülleri, Ankara Başkent Öğretmenevi'ndeki ödül töreni ile sahiplerini buldu. Yarışmada en büyük ödül olan 'En Kaliteli Okul' ödülünü Bursa Anadolu Lisesi kazandı. Ülke genelinde 3665 okulun katıldığı yarışmada Bursa Anadolu Lisesi önce ilçe okulları arasında birinci oldu. İl okullarının değerlendirildiği il çapında da ipi göğüsleyen Bursa Anadolu Lisesi bakanlık değerlendiricileri tarafından önce ilk 15 okul arasına girerek saha ziyaretine sonra da ilk 8 okul arasına girerek finale kaldı. 8 okul arasında 4 okul Türkiye üçüncüsü, 3 okul Türkiye ikincisi oldu.

En Kaliteli Okul ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Okul Müdürü Özer Aktepe Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'dan aldılar. İl Müdürü Atilla Gülsar ile birlikte öğrenciler, öğretmenler, okul yöneticileri, İlçe müdürü Mustafa Zeyrek ve şube müdürleri Tahsin Yazır ve Erol Baştürk, toplam kalite formatörlerinden oluşan Bursa ekibi sahnede büyük coşku yaşadı. Okul öğrenci ve yetkilileri ile Bursa Milli Eğitim camiası Milli Eğitim Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri tarafından uzun süre alkışlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; "Bursa eğitimde kalitede artık marka bir kent olmak için uzun bir yolculuğa çıkmıştır. Osmangazi Anadolu Lisesi'nin bütün yöneticilerini, öğretmenlerini, öğrencilerini ve velilerini kutluyorum. Bursa'da bir proje seferberliği başlattık. Artık Bursa iyi uygulamaları ve projelerini ülkemizin diğer illerine ihraç edecektir." dedi. Gülsar, sözlerini; "Bununla ilgili her okulumuzun en iyi projesi veya örnek uygulaması il bazında bir havuzda toplanıyor. Bu örnek uygulamaları hem ilimiz okullarında paylaşılmasını sağlayarak hem de diğer illerin okullarına sunarak Bursa'nın eğitimde marka ve model bir kent olmasını amaçlıyoruz." şeklinde noktaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber