Baykal, Başsavcı Yalçınkaya ile biraraya geldi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Baykal tebrik için gittiği Danıştay Başkanı Birden'in makam odasında Başsavcı Yalçınkaya ile de biraraya geldi. CHP-Yargı zirvesine dönüşen ziyaret, Sezer'in onuruna verilen yemekten sonra 'tesadüfün bu kadarı' dedirtti

HABER MERKEZİ/ANKARA

CHP lideri Deniz Baykal'ın Danıştay Başkanlığı'na seçilen Mustafa Birden'i tebrik ziyareti ilginç bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Birden'in Danıştay'ın 1. katındaki makam odasında gerçekleşen ziyarette Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'da katıldı. Baykal-Birden görüşmesine Yalçınkaya'nın da katılması, eski Washignton Büyükelçisi Faruk Loğoğlu'nun Sezer onuruna verdiği esrarengiz yemek ve Burhan Çömez'in önce Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ardın da Baykal'la görüşmesinin ardından anlamlı bulundu.

GÖRÜŞMEYE YALÇINKAYA DA KATILDI

CHP heyetinde CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav da bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya da Birden'in makam odasındaki görüşmeye katıldı. Baykal-Birden-Yalçınkaya zirvesi olarak yorumlanan görüşmenin AK Parti'ye yönelik kapatma davasının görüşüldüğü bir döneme denkgelmesi siyasi kulisler de 'bu kadarı da tesadüf olalamaz' yorumuna neden oldu. Baykal'ın Yalçınkaya'ya AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili sorular sorduu öğrenildi.

TEBRİK YEMEĞİNDEN SONRA ANLAMLI ZİRVE

Yargı-CHP zirvesine dönüşen ziyaretin, Anayasa Başkanvekili Osman Paksüt, eski AK Parti'li Turhan Çömez ve Baykal'ın buluşmaları ile ASAM Başkanı eski Büyükelçi Faruk Loğoğlu'nun 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer onuruna evinde verdiği yemekten sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Yemeğe, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras ile Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Tuncalp Özgen katılmıştı. Yemekte '367'nin mucidi' Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü kararını değerlendirmiş ve diğer konuklarla birlikte Sezer'e Yüce Mahkeme'ye yaptığı atamalar için teşekkür etmişti.

Çömez de Paksüt ve Baykal'la görüştü

Baykal'ın Danıştay ziyaretinde Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile gerçekleşen sürpriz buluşması, Ankara'da son dönemde yaşanan ilginç tesadüflerin son örneği olarak dikkat çekti. AK Parti eski milletvekili Turhan Çömez'in Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ile Tenis Kulüp'teki yemekli buluşması Paksüt'ün 'polis beni izliyor ve dinliyor' iddiasıyla ortaya çıkmıştı. Bu görüşmeden sonra Çömez, CHP lideri Baykal'ı ziyaret etmiş, görüşmenin AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili olduğu ileri sürülmüştü. Çömez Kavaklıdere Tenis Kulübü'nde yemekte Paksüt'le buluşmasını 'tesadüf' olarak açıklamıştı. Çömez, Paksüt ile görüşkütten sonra Baykal ile görüştüğü iddialarını ise reddetmiş ancak Baykal ile sık sık görüştüğünü kabul etmişti.

Yalçınkaya delil topluyor

CHP lideri Deniz Baykal ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden'in buluşmasına 5 dakika katılan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurruhman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi'ne önümüzdeki hafta savunmasını vermesi bekleniyor. Başsavcı Yalçınkaya'nın ek delilleri toplamaya başladığı öğrenildi. Yalçınkaya'nın özellikle son günlerde görsel ve yazılı medyada çıkan başörtüsü ve türbanlı genç kızların sözleriyle ilgili arşivleri derlediği, AK Parti milletvekili ve üyelerinin Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü kararıyla ilgili eleştirilerini yakından izlediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber