Tatile çıkacaklara uyarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, tatile çıkacakları, gerek paket tura çıkarken, gerekse devre tatil satın alırken yasal haklarını bilmeleri konusunda uyardı.

Karagöz, yaptığı yazılı açıklamada, tatil planları yapılırken mutlaka güvenilir firmalara başvurulması gerektiğini, aksi takdirde satıcının veya sağlayıcının vaat ettiği ortam bulunamayarak, hayal kırıklığının yaşanabileceğini belirtti.

Uzun süreli ve büyük paralar harcanan devre mülk veya devre tatil için kiralanan taşınmazların mutlaka yerinde görülmesi gerektiğini ifade eden Karagöz, aksi takdirde hiç olmayan ya da hiç olmayacak bir taşınmazın kiralanacağını, bunun da tüm emeklerin boşa gideceği anlamına geldiğini kaydetti.

Karagöz, bazen yerinde görmeden tatil için kiralanan taşınmazların satıcının veya sağlayıcının vaat ettiği gibi manzaralı lüks odalar olmayıp, gün ışığı görmeyen karanlık odalar hatta bodrum katlar bile olabildiğine dikkat çekti.

Karagöz, özellikle paket tur ve devre tatil konusunda mağdur olan çok sayıda kişinin derneklerine başvurmasının, anlattıklarının bir göstergesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

?Tatile çıkacak tüketicilerimiz bilinçli olmalı ve tatil yapacakları yeri önceden görmelidir. Bu mümkün değilse tatil yapacakları yerleri güvenilir turizm şirketlerinden kiralamalı, aralarında mutlaka bir sözleşme yapmalı ve sözleşmede Tüketicileri Koruma Kanunu'nda yer alan hükümlerin olup olmadığına dikkat etmeli ve sözleşmenin bir sureti mutlaka alınmalıdır. Aksi takdirde tatiller hüsranla bitebilir. Bu anlamda, gerek paket tura çıkarken, gerekse devre tatil satın alırken yasal haklarımızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğimizi bilmeliyiz.?

Sözleşmenin, satın alınan taşınmazın bulunduğu yerde değil, başka bir yerde yapıldığı takdirde 10 gün içinde vazgeçme hakkının kullanılabileceğini vurgulayan Karagöz, alınan hizmetin ayıplı ya da kusurlu olması halinde bağlı bulunulan ilçedeki kaymakamlıktaki ilçe hakem heyetine başvurulabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber