İstihdam bürolarının sahteleri çıktı

Haber Giriş : 24 Ekim 2004 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş ve işçi bulmada İş-Kur tekeline son veren özel istihdam büroları 4 ay önce faaliyete geçerken, yasal izinle kurulan bürolardan başka yasadışı olarak iş ve işçi bulan çok sayıda ?sahte' istihdam bürosu türedi.

Özel istihdam şirketi Detam'ın sahibi İbrahim Uğur, piyasada yasal izni olmadan faaliyet gösteren, dolayısıyla kendilerinin işini sekteye uğratan birçok şirketin bulunduğunu söyledi. Uğur'un verdiği bilgiye göre, sadece İstanbul'da yasal izin almadan faaliyet gösteren 200'ün üzerinde firma var. Eskişehir ve Bursa'da da toplam 50 kadar firma yasadışı faaliyet gösteriyor. Uğur, ?Bu tür firmalar insan kaynakları, uzmanlık, danışmanlık gibi adlar altında bu işi illegal olarak yapıyor. İş-Kur bunlarla mücadele edebilecek yapıda değil.? dedi.

Detam Genel Koordinatörü Ahmet Kapusız ise çalışma belgesi alabilmek için 25 milyar lira masraf yaptıklarını ifade ederek, ?Oysa bu işi yasadışı yapanlar yakalandıklarında 1 milyar lira ceza ile kurtuluyor. 25 milyarı vermektense 1 milyar ceza daha kârlı.? diye konuştu. 7 özel istihdam bürosunun geçtiğimiz günlerde birleşerek kurdukları Özel İstihdam Aracılık Hizmetleri Derneği, öncelikli olarak yasadışı çalışan istihdam bürolarıyla mücadele etmeyi amaçlıyor. Dernek başkanlığını da yürüten İbrahim Uğur, bir birim oluşturup, yasadışı çalışan istihdam bürolarını tespit ederek Çalışma Bakanlığı, İş-Kur gibi mercilere suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber