MEB'in kararı, turizmciler ve aileleri zor duruma soktu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 13:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) liselerde yaptığı sınav tarihi değişikliklerinin otellerde rezervasyon iptallerine neden olduğu ve hem turizmcileri hem de aileleri zor durumda bıraktığı belirtildi.

Hey Travel Trends Turizm Grubu Başkanı Necati Çalışkan, liselerde her yıl 17-30 Haziran tarihleri arasında yapılan 'Sorumluluk Sınavları'nın bu yıl daha geç bir tarihe, Ağustos ayında yapılacak 'Ortalama Yükseltme Sınavı'nın da 23 Haziran-11 Temmuz'a alındığını hatırlatarak, "Aileler tatil programlarını, otel ve uçak rezervasyonlarını eski sınav tarihlerine göre düşünüp, erken rezervasyonlarını yapmıştı. Erken rezervasyon yaptıran aileler 'paramızı yakmayın tarihi değiştirin' diye bizi arıyorlar"

bilgisini verdi.

Ancak, erken rezervasyonlarda sistem gereği tarihi değiştirmenin mümkün olmadığını ifade eden Çalışkan, "yine de otelleri arayıp çözüm bulmaya çalışıyoruz. Oteller ise o tarihte dolu olduğundan değişiklik yapamıyor, odası uygun olan da normal konaklama fiyatı uygulayacağını söylüyor. Dolayısıyla Bakanlığın, son dakika golü bizi aileler ile oteller arasında çok zor bir durumda bıraktı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber