Bakanlıktan ÖSS genelgesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarın yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'nda öğrencilerin performanslarının olumsuz etkilenmemesi için Çevre ve Orman Bakanlığı, il çevre ve orman müdürlükleri, belediyeler ve yetki devri yapılan kurumları, gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyardı.

Bu çerçevede, özellikle sınav öncesi ve süresince öğrencilerin gürültüden etkilenmelerinin önlenmesi için bütün İl Çevre ve Orman Müdürlükleri'ne talimat verildi.

Söz konusu talimatta, faaliyet gösteren yönetmelik hükümleri hakkında halkın bilgilendirilmesinin öneminin altı çizildi. 07 Mart 2008 tarihli ve 26809 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'ni 81 İlin Valiliğine acil koduyla gönderen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, genelgede şunları ifade etti:

"Bilindiği üzere geçtiğimiz haftasonu OKS sınavı vardı bu hafta ÖSS sınavı yapılacaktır. Çocuklarımızın istikbali için büyük önem arz eden bu sınavlara her hangi bir çevresel tesir altında kalmadan dinlenmiş bir şekilde sınava girmeleri başarı açısından önemlidir. Bütün vatandaşlarımızın normal zamanlarda da gürültü kirliliğine maruz kalarak psikolojik yorgunluğa tabi olmamaları için illerde ilgili kuruluşlar sıkı denetim yapmaktalar. Fakat özellikle sınav döneminde gürültü miktarının belirlenen standartların altında bulunması çocuklarımızın dikkati için daha önelidir. İl valiliklerimize ve ilgili birimlere gerekli uyarılarımızı yaptık buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum özellikle sınav günü ve saatinde sınav mahalline yakın yerlerde yürütülen inşaat çalışmalarının gerekirse birkaç saatliğine durdurulması, sürücülerimizin klakson ve benzeri ses ve gürültüye sebebiyet verecek eylemlerden uzak durması gençlerimizin istikbali için bizlerin bireysel sorumluluklarıdır."

Bütün vatandaşlarımıza sağlıklı bir çevrenin sağlanmasının sosyal devletin temel vazifesi olduğunu belirten Bakan Eroğlu, gürültü kirliliğine sebep olan işletmelerin daha hassas olmaları gerektiğini ve sadece ceza kesmekle yetinmeyeceklerini, belirli sıtandartları sağlamayan işletmelerin kapatılacağını vurguladı.

Bakan Eroğlu, bir uyarıyı da sanatçılara yaptı: "Eğlenmek elbette herkesin hakkıdır, fakat bu hakkımızı başkalarını rahatsız ederek kullanmamız mümkün değildir. Bu konuda hassasiyet göstermeyen sanatçılarımıza da gerekirse ceza kesebiliriz." Ayrıca, vatandaşların, savcılıklara suç duyurusunda bulunabilecekleri de kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber