Özelleştirme mağdurları MEB ve Adalet'e, odacı ve hademe yapılacak

Haber Giriş : 24 Ekim 2004 06:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'na hizmetlerin yürütülmesi için geçici personel talep edildi. Hükümet, tüm bakanlıklardan gelen talepler doğrultusunda personel için 44 bin 195 kadro ayırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, bakanlık hizmetlerini sürdürebilmek için geçici personel istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda temizlik işlerini yapmak üzere hademe ihtiyacının karşılanmasını isterken, Adalet Bakanlığı da "evrak getir-götür" işlemlerini yapacak odacı ve müstahdem arıyor. Memur statüsünden çok, geçici personel talebinde bulunan iki bakanlık toplam 28 bin personel talebinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı, okul yönetimlerinin temizlik işlerini yeterli hademe olmadığı için okul aile birlikleriyle birlikte halletmeye çalışmalarının ve temizlik şirketleriyle de anlaşarak bu ihtiyaçlarını gidermesinin yarattığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için personel gerektiğini bildirdi.

Okullardan yapılan talep doğrultusunda bir düzenleme yapan bakanlık, 18 bin personele ihtiyaç olduğunu tespit etti.

Adalet Bakanlığı da bakanlığın Türkiye'ye yayılmış geniş hizmet ağı bulunduğunu, her il ve ilçede hizmet veren binaları olduğunu, bu nedenle personel açığı yaşandığını belirterek 10 bin personel talebinde bulundu.

Özellikle odacı ve müstahdem olarak görevlendirilecek olan geçici personel, evrakların dağıtımı konusunda da görev yapacak.

Öncelik, özelleştirme mağdurlarına

657 sayılı yasanın 4. maddesinin c bendine göre görevlendirilecek olan geçici personeller, memur statüsünde olmayacak. Bakanlar Kurulu kararıyla sözleşmeli olarak alınacak ve sözleşmeleri 11 aylık olacak. SSK'lı olarak sağlık hizmetlerinden yararlanacak olan geçici personel için Devlet Personel Başkanlığı'na bağlı olan Başbakan Yardımcılığı tarafından 44 bin 195 kadro ayrıldığı, bu personelin de yeni yıldan itibaren yerleştirmelerinin yapılacağı belirtildi.

Hükümet, geçici personel konusunda önceliği de özelleştirme mağdurlarına verecek.

1992 yılından bu yana yapılan özelleştirmelerde işsiz kalanlar, geçici personel olarak görev yapacak. Hükümet, bu kapsamda 10 bin civarında bir başvurunun gelmesini bekliyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber