16 Haziran 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 16 Haziran 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA 16 HAZİRAN 2008 PAZARTESİ GÜNDEMİ

-BAKANLAR KURULU

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda gündemdeki konuların yanı sıra iç ve dış gelişmeler değerlendiriliyor. (Saat: 11.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu, parti genel merkezinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkalığında toplanıyor. (Saat: 18.00)

-AKP SAVUNMASI

-AKP'nin Anayasa Mahkemesi'ne kapatılma davası ile ilgili savunmasını bugün vermesi bekleniyor.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Fransa'da 2009 yılında düzenlenecek olan "Türk Mevsimi" etkinliklerinin Fransa kanadı Başkanı Henri De Castries'i kabul ediyor.

(Saat: 15.45/17.00)

-ORGENERAL BÜYÜKANIT ŞİLİ GENELKURMAY BAŞKANI IZURIETA'YI KABUL EDİYOR

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Şili Genelkurmay Başkanı Oscar F. Izurieta'yı kabul ediyor. (Saat: 11.00)

-TUZLA'DA GREV

-Tuzla tersanelerinde yaşanan işçi ölümlerine çözüm için Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası grev kararı aldı. İşçi sendikaları, sivil toplum örgütleri ve gönüllü katılımcıların da desteklediği greve büyük bir katılım bekleniyor.

-MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ TOPLANTISI

-Merkez Bankası bünyesindeki Para Politikası Kurulu, 22 ay aradan sonra Mayıs'ta 50 baz puanlık artırıma gittiği gecelik faiz oranlarını yeniden gözden geçireceği Haziran ayı toplantısını bugün yapıyor.

-İŞSİZLİK AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Mart 2008 dönemi hane halkı iş gücü anketi ile işsizlik oranı ve iş gücü istatistiklerini açıklayacak. (Saat: 10.00)

-TÜKETİCİ GÜVENİ BELLİ OLUYOR

-TÜİK, olumsuz ekonomik ve siyasal konjonktür nedeniyle son aylarda hızla düşen tüketici güven endeksinin Mayıs ayı düzeyini açıklayacak. (Saat: 10.00)

-AZERBAYCAN TÜRKİYE TARİHİ ARAŞTIRMA VAKFI'NIN BASIN TOPLANTISI

-Azerbaycan Türkiye Tarihi Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcıları Ahmet Erentok ve Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Vakfın faaliyete geçmesi ile ilgili olarak Sheraton Otel'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, dernek merkezinde gerçekleştirilecek basın toplantısında Ankara'daki içme suyu ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. (Saat: 11.00)

-CHP, AVRUPA'DA ?LOBİ? YAPACAK

-Son dönemde bazı Avrupalı parlamenterler tarafından ?sosyal demokrat? olmadığı iddiasıyla eleştirilen CHP yönetimi bu tür suçlamaların önüne geçebilmek için harekete geçti. Bu kapsamda, CHP'nin AB üyeliğine ilişkin görüşleri ve Genel Başkan Baykal'ın, değerlendirmeleri İngilizce'ye çevrilerek Avrupalı parlamenterlere gönderilecek.

-Yönetim, Brüksel başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli başkentlerinde açmayı planladığı bürolar konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Benzer büro çalışmasının ABD'de yapılması gündemde.

-YEREL YÖNETİMLERE 7.3 MİLYAR YTL AKTARMA

-Yılbaşından bu yana genel bütçe vergi gelirlerinden, 1 milyar 295 milyonu İstanbul'a olmak üzere 16 büyükşehir belediyesine toplam 2 milyar 719.7 milyon, İller Bankası aracılığıyla da ülke genelindeki il özel idareleri ve sayıları 3 bine yaklaşan il, ilçe, belde belediyelerine toplam 4 milyar 605.3 milyon YTL pay aktarıldı.

-Yerel seçimlere kadar olan dönemde, belediyeler ve bağlı kuruluşlarına genel bütçe vergi gelirlerinden daha fazla pay aktarılacak.

-Belediyelerin vergi gelirlerinden aldıkları paylardan borçlarına mahsuben yapılan kesintinin yüzde 25 olan oranı Mart 2008-Mart 2009 döneminde, son sayımda nüfusu azalan belediyeler için yüzde 16, diğerleri için yüzde 20 olarak uygulanıyor.

-YABANCI SERMAYENİN TÜRKİYE'DEN REKOR KAR TRANSFERİ

-Yabancı yatırımcılar, 2003 yılı başından bu yılın Nisan sonuna kadar olan dönemde Türkiye'deki doğrudan yatırımlardan elde ettiği karlar ve portföy yatırımlarından sağladıkları getirilerin 25 milyar dolara yakın bölümünü ülkelerine transfer etti.

-Yabancılar, bu dönemde Türkiye'deki doğrudan yatırımlarından elde ettiği karın 6.8 milyar yon, portföy yatırımlarından kazandığının da 17.8 milyar dolarını dışarı götürdü.

-KISA VADELİ DIŞ BORÇ 50 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

-Türkiye'nin büyük bölümü bankalar ve şirketler olmak üzere özel sektöre ait kısa vadeli dış borç stoku, Ocak-Nisan döneminde 5.5 milyar dolar büyüyerek 47.3 dolara ulaştı.

-İlk dört ayda bankalara ait borç 2 milyar 809 milyon dolar artışla 19 milyar 629 milyon, şirketlerin kısa vadeli dış borcu 2 milyar 708 milyon dolar artarak 25 milyar 416 milyon, Merkez Bankası'nın kısa vadeli dış borcu ise 17 milyon dolarlık bir artışla 2 milyar 299 milyon dolar oldu.

-DİNİ İÇERİKLİ FİLM İZLETEN ÖĞRETMENLER HAKKINDA İNCELEME

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde, ?dini içerikli film? izleten öğretmenler hakkında incelemenin sürdüğünü bildirdi.

-Din dersinin sadece "bilgi vermek" amaçlı olduğunu belirten Bakan Çelik, ders programında öğrencileri yönlendirmeye ve uygulamaya yönelik herhangi bir hususa yer verilmediğini ve dersin bilgilendirme şeklinde işlenmesiyle ilgili olarak öğretmenlere gerekli uyarılarda bulunulduğunu kaydetti.

-"PLASTİK MALZEMELER ERKEN ERGENLİĞE YOL AÇIYOR" UYARISI

-Doç. Dr. Ergun Çetinkaya, çocuklarda oldukça sık görülmeye başlayan erken ergenliğe, hormonlu gıdaların yanı sıra, kullanılan plastik malzemeler, oyuncaklar, rujlar ve ojeler gibi nesnelerin de sebep olduğunu bildirdi. Doç. Dr. Çetinkaya, ?Bütün bunlar bir nebze de olsa endokrin sistemini ve hormonal aktivasyonu bozucu unsurlar. Ve erken ergenliğe sebep olabiliyorlar? dedi.

-TİYATROYA "YAZ TALİLİ" YOK

-Yaz aylarının gelmesiyle tatil beldelerine akın eden vatandaşlar, gittikleri her yerde bir tiyatro oyununa rastlayabilecekler.

-Devlet Tiyatroları'nın, ?Hiçbir yeri unutmadık? sloganı ile başlattığı yaz sezonu kapsamında, Türkiye'nin 7 bölgesindeki farklı il ve ilçelere düzenleyeceği turneleri yaz boyunca devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber