Ankara'nın suyu temiz açıklamalarına 'deneyli' tepki

Haber Giriş : 16 Haziran 2008 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-?ANKARA'NIN SUYU TEMİZ? AÇIKLAMALARINA DENEYLİ TEPKİ

-Tüketici Hakları Derneği, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Hıfzısıhha'nın ?Ankara'nın suyu temiz? yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Turhan Çakar, gazetecilerin karşısında yaptığı deneyde musluk suyunun içindeki kirliliği gösterdi.

Tüketici Hakları Derneği, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Hıfzısıhha'nın ?Ankara'nın suyu temiz? yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Turhan Çakar, gazetecilerin karşısında yaptığı deneyde musluk suyunun içindeki kirliliği gösterdi.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, düzenlediği basın toplantısında Ankara'nın suyunun iddia edildiği gibi temiz olmadığını savundu.

-ELEKTROLİZ SUYU KARARTTI

Çakar, suda özellikle kimyasal kirliliğin yoğun olduğunu belirterek, yaptığı deneyle sudaki kirliliği gözler önüne serdi. Çakar, önce doğal kaynak suyu ile musluk suyunu iki ayrı kavanoza koydu. Ardından elektrolizle suyu ayrıştıran Çakar, musluk suyunun içindeki yoğun kirliliği ve kararmayı gösterdi. Çakar, deneyin ardından ?Gördüğünüz gibi doğal kaynak suyunda hafif bir sararma söz konusu iken, musluk suyunda yoğun bir kimyasal kirlilik söz konusu. Klorür ve sülfat oranı ile kimyasal kirlilik oranı doğal kaynak suyuna göre yüksek? dedi.

-?KALİTESİZ OLAN SU DAHA DA KALİTESİZLEŞTİ?-

Tüketici Hakları Derneği Turhan Çakar, Türk Standartları Enstitüsü'ne göre, suyun içindeki klorürün en fazla 30 miligram/litre olması gerektiğine işaret ederek ?Bu standarttaki değerlerin üzerine çıkıldığında kalitesiz su kullanılıyor demektir. Önceden zaten kalitesiz su kullanılıyordu, Kızılırmak suyundan sonra iyice kalitesizleşti sularımız? dedi. Çakar, ASKİ'nin 2007 ile, 2008 nisan, mayıs ve haziran ayları su analiz raporlarındaki oranları da karşılaştırarak, şebeke suyundaki klorür ve sülfat oranlarının, ilçeler bazında TSE üst sınırının 4 katı kadar arttığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber