Rektöre itiraz eden Dekan, misafirhaneden kovuldu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Haziran 2008 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaptan Kaptangil, rektör Prof. Dr. Hamza Uygun'un atama isteklerine karşı çıkınca önce rektör yardımcılığından oldu, sonra da ikamet ettiği üniversite misafirhanesinden çıkarıldı.

Dekan Kaptangil, "Rektörler elindeki tüm yetkileri gözü kara kullanabiliyor. 40 yıldır devlet memuruyum, hep 'Amir her zaman ve her durumda haklıdır' prensibinin işlediğini gördüm. Şef her zaman haklıdır. Böyle olunca da direnme de bir noktaya kadar oluyor." dedi.

Rektör Prof. Dr. Hamza Uygun, geçen hafta fakültedeki bir anabilim dalı başkanlığına yakın arkadaşı olan enstitü müdürünü atamak istedi. Üniversitenin hiyerarşik yapısını dikkate alan Dekan Kaptan Kaptangil, buna karşı çıktı. Kaptangil, rektörün isteklerine direnince 1,5 yıldır ikamet ettiği misafirhaneden atıldı. Konuyu Zaman'a anlatan Kaptangil, şöyle konuştu: "Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde görev yaparken rektör bey kendisi beni istedi. Önce dekanlık, arkasından rektör yardımcılığı teklif etti, kabul ettim. Rektörün etrafında belirli bir çekirdek grup var. Rektörle bunların arası çok iyidir. Her imkânı kendi lehlerine kullanmak isterler. Burada bir kişinin 3-4 görevi var. Gelmiş benden bir de anabilim dalı başkanlığı istiyor. Sen enstitü müdürüsün, sana bir makam daha niye verelim. Üstelik profesör varken yardımcı doçenti niçin anabilim dalı başkanı yapalım. Rektörün de sevdiği adamlar. Diyor ki 'Bunu ata oraya.' Biz de atamayınca böyle olaylar ortaya çıkabiliyor."

Dekanlık görevinden şu an ayrılmayı düşünmediğini ifade eden Kaptangil, görevinin 2010 yılında biteceğini belirtti. Gelecek yıl nisan ayında üniversitede rektörlük seçimi olacağını kaydeden Kaptangil, şunları söyledi: "Rektör yardımcılığından bu tür hadiseler yüzünden alınmıştım. Dekanlık 2010'da bitiyor. Anlaşabileceğim bir rektör seçilirse devam ederim, olmazsa bırakırım." Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız rektör Prof. Dr. Hamza Uygun ise telefonlarımıza cevap vermedi.

Dekan jandarmaya sığınmış

Dekan Kaptan Kaptangil (üstte), Rektör Hamza Uygun'un misafirhaneden kovmasından sonra Jandarma'nın misafirhanesine yerleştiğini söyledi. Kaptanoğlu, şunları kaydetti: "Niğde'de Jandarma Alay Komutanlığı'nın şehir içinde güzel bir misafirhanesi var. Albaya rica ettim. 'Gelebilir miyim, sizde kalabilir miyim?' dedim. Oradan bir oda verdiler. Ben de gidip yerleştim."

Tuncer Çetinkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber