Erdoğan: Okullar tatil oluyor ama hükümetimiz tatile çıkmıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2008 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Okullar tatil oluyor ama hükümetimiz tatile çıkmıyor. Aynı hızla yatırımlara devam ediyor, gece gündüz demeden milletimizin huzur ve refahı için emek sarf ediyor" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, pazar günü yaklaşık 1,5 milyon kişinin üniversite sınavında girdiğini belirterek, sınavın bütün gençlere ve ailelerine hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, bu yıl hem üniversitelerin kontenjanlarını artırması, hem açtıkları yeni üniversiteler vesilesiyle çok daha fazla öğrencinin üniversitede okuma hayalinin gerçeğe dönüşeceğini söyledi. Erdoğan, iktidarları döneminde 49 yeni üniversite kurduklarını belirtti.

Erdoğan, bütçeden eğitime ayrılan payı birinci sıraya yükseltmeyle kalmadıklarını, yetinmediklerini, millet ile devletin ülkenin geleceğine birlikte sahip çıkması için muazzam bir eğitim seferberliği başlattıklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "Siz milletin hukukuna sahip çıkarsanız millet de sizin hukukunuza sahip çıkıyor. Milletimiz, devletinin her türlü imkanları kullanarak cansiparane hizmet ettiğini görünce, kendi kaynaklarını seferber etmekten çekinmiyor. Devletin bütçesinin kuruşu kuruşuna ülkeye hizmet için harcandığını gören milletimiz, elindeki imkanlarını da devletle paylaşıyor."

"HÜKÜMETİMİZ TATİLE ÇIKMIYOR"

Erdoğan, dönemlerinde 35 bini hayırseverlerce olmak üzere yaklaşık 120 bin dersliği eğitim hayatına kazandırdıklarını anlattı. Doğu ve Güneydoğu illerinde metruk durumda bulunan binlerce köy okulunu yeniden eğitim verebilir duruma getirdiklerini anlatan Erdoğan, "Bunları neden okullar açılırken değil de okullar tatil olurken anlatıyorum? Okullar tatil oluyor ama Hükümetimiz tatile çıkmıyor. Aynı hızla yatırımlara devam ediyor, gece gündüz demeden milletimizin huzur ve refahı için emek sarf ediyor. İşte, bunun için anlatıyorum" diye konuştu.

Erdoğan, yaptıklarını birilerinin ya bilmediğini ya da bilmek istemediğini ifade ederek, şöyle dedi: "Ya görmüyor ya görmek istemiyor. Veyahut da görüyor, göstermek istemiyor. Çünkü, eğer gösterirlerse vatandaşımız, bunun heyecanıyla evet, 'Türkiye'nin geleceğine çok daha farklı bakar' endişesini taşıyor. Buruda şunu özellikle vurgulamak istiyorum; Şemdinli'yi İpsala ile birlikte düşünemeyen, Boyabat'ı İskenderun ile birlikte kucaklayamayan özellikle bu tür insanlar, bu ülkeyi baştan başa bir bütün olarak nasıl sahiplendiğimizi göstermek için yaptıklarımızı ve yeni hedeflerimizi bunlara anlatıyoruz ama anlamak istemiyorlar."

Milletin gönlüne talip olan bir iktidar olduklarını anlatan Erdoğan, "Her fırsatta milletle kavga eden, milleti hor gören bir iktidar değil, milletin gönlüne talip olan, milletin gönlünden geçen bir iktidardı eksik olan. İşte, milleti karşına değil, milleti arkasına aldığı zaman, bu ülkede ne kadar kısa zamanda ne kadar büyük işler yapılabileceğini AK Parti iktidarı olarak bizler gösterdik" diye konuştu.

"BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ"

Erdoğan, geçen haftayı, yine çok yoğun ve bereketli bir şekilde geçirdiklerini; Sinop'un, Bursa'nın, İzmir'in kalkınma heyecanına ortak olduklarını söyledi. E

Erdoğan, Sinop'ta açılışını gerçekleştirdikleri barajların kuraklığın önlenmesi için ne kadar önemli olduğunu belirterek, "Yani biz, işimize bakıyoruz" dedi. Erdoğan, "(durmak yok yola devam) diyoruz. Ama yürüyerek değil, koşarak devam ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber