Yolsuzluk savcıları geliyor

Haber Giriş : 25 Ekim 2004 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin hazırladığı 'Yolsuzlukla Mücadale Projesi'ne göre, başsavcılıklarda, yolsuzlukla mücadele savcıları yer alacak. AB, projeye 5 milyon 900 bin euro'luk destek sağlayacak.

Hükümet, AB'ye uyum kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında, "Yolsuzlukla Mücadele Projesi" hazırladı. AB'den sağlanacak yaklaşık 5 milyon 900 bin Euro kredi desteği ile yürütülecek projede, yolsuzlukla mücadelenin etkinleştirimesi amaçlandı. Yolsuzlukla Mücadele Projesi, Başbakanlık'ın koordinasyonunda yürütülecek. İki yıl içerisinde tamamlanması planlanan projeye, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık Teftiş Kurulu, Maliye Teftiş Kurulu, İçişleri Bakanlığı Strateji Merkezi, Devlet Planlama Teşkilatı, Mali Suçları Araştırma Kurulu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı katılacak. Kredi ilgili kurumlar arasında yapılan çalışmalara göre dağıtılacak.

Siyasi partiler şeffaflaşacak

Proje kapsamında, yolsuzlukla mücadele için TCK, Ceza Usul Kanunu başta olmak üzere çok sayıda yasada değişiklik öngörülüyor. Sözkonusu kanunlardaki yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, görevi kötüye kullanarak menfaat elde etme gibi suçlara verilen cezalar ağırlaştırılacak. Cezalar caydırıcı hale getirilecek. Ayrıca siyasi partilerin mali kaynakları konusunda daha sıkı önlemler alınacak. Partilerde ve seçim harcamalarında şeffaflık getirilecek.

Yolsuzlukla Mücadele Projesi kapsamında, hakim, savcı ve kolluk kuvvetlerine yolsuzluk mücadele konusunda seminerler verilecek. Ayrıca, bütün Cumhuriyet Başsavcılıkları'nda, yolsuzlukla mücadelede "odak nokta" olarak savcılar belirlenecek. Bu savcılar, yolsuzluk dosyaları konusunda eğitilip, sadece bu dosyalara bakacak. Yabancı dil bilen savcılar da, yolsuzlukla mücadele konusunda eğitilmek üzere yurtdışına gönderilecek. Savcıların, mücadele konusundaki bilgilerinin arttırılması sağlanacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber