Müftünün de yer aldığı ihale yolsuzluğunun fotoğrafı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

1 milyon YTL'lik ihaleyi A.T'ye vermekle suçlanan müftü M.B. müteahhit tanıdığı olmadığını söyledi star müftü ile arkadaşının fotoğrafını ele geçirdi

Sivas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nden başlattığı Vurgun 58 operasyonu kapsamında aralarında kurumun müdürü M.D.'nin de bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Yolsuzluğun sıçradığı bir diğer kurum ise müftülük oldu. Müftü M.B.'nin bir milyon YTL'ye mal olacak ?Bölge Yatılı Kız Kuran Kursu ve Toplantı Salonu' ihalesinin şartnamesini hemşerisi A.T.'nin menfaati doğrultusunda hazırladığı ortaya çıktı.

İHALEDEN ÖNCE İNŞAAT

A.T.'nin ise ihale yapılmadan Bölge Yatılı Kız Kuran Kursu ve Toplantı Salonu'nun inşaata başladığı belirlendi. Gözaltına alınan M.B. serbest bırakıldı, A.T. ise ihalelere fesat karıştırdığı gerekçesiyle tutuklandı.Müftü 'İhale çalışmaları kurulda yapıldı. Tek başıma aldığım karar yok. 10 aydır görevdeyim ve Sivas'ı bilmiyorum. İhaleye girecek müteahhitlerle görüşmem ve bilgi paylaşımım olmadı' dedi.

KOL KOLA POZ VERDİLER

star soruşturma dosyasına konan ve M.B.'nin söylediklerinin aksini ispatlayan fotoğrafı ele geçirdi. Fotoğrafta müftü M.B. ile halen tutuklu bulunan hemşerisi müteahhit A.T. ihale yapılmadan başlanan 'Bölge Yatılı Kız Kuran Kursu ve Toplantı Salonu' inşaatının önünde poz veriyordu.

ÖZKAN TAMİRAK /İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber